Kartepe de ki festivalde sahnede 'Kalbimin Tek Sahibine' şarkısını seslendirirken 'O melekler g.tümü yesin" diyerek skandal bir konuşma yapan İrem Derici tepkilerin ardı arkası kesilmeyince özür diledi. Şarkıcı "Bahsi geçen Melek, o melekler değil" dedi.

İrem Derici: “Bahsi geçen melekler, o melekler değil. Melek benim vokalistim. Ben hep argo konuşan ve ara sıra ağzından küfür kaçıran bir kadınım. Bu değişmiyor, yapacak bir şey yok. Konuyla alakalı yine de üzülen, kırılan varsa özür dilerim.”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Belediyesi’nin 18 Ocak akşamı ortaklaşa düzenlediği KarFest’te sahne alan İrem Derici, sahnede kullandığı ifadeler nedeniyle büyük tepki gördü. 'Kalbimin Tek Sahibine' şarkısını seslendirdiği sırada parçanın meleklerle ilgili bölümünde sinkaflı kelimeler kullanan Derici’nin görüntüleri sosyal medyada yayılınca yoğun eleştiri aldı. Görüntülerin hızla yayılmasının ardından Kocaeli Büyüşehir Belediyesi'nden açıklama geldi.

Bundan sonraki organizasyonlarında İrem Derici’ye yer vermeme kararı alan Kocaeli Büyükşehir'in açıklaması şöyle:
“Geniş katılımlı festival başarıyla tamamlanmış, organizasyonu düzenleyen belediyelerimizden kaynaklanan olumsuz hiçbir olay yaşanmamıştır. Organizasyonda sahne alan sanatçılardan biri olan İrem Derici’nin konser sırasında doğaçlama olarak yaptığı konuşmalar, kamuoyu ve belediyemiz tarafından tepkiyle karşılanmıştır. İrem Derici’nin sarf ettiği sözler sadece kendisini bağlamaktadır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak; halkımızın milli ve manevi değerlerini aşağılayıcı şekildeki bu sözlerden dolayı şarkıcı İrem Derici’yi şiddetle kınıyoruz. Bundan sonra düzenleyeceğimiz hiçbir organizasyonda kendisine yer verilmeyeceğini kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

İREM DERİCİ ÖZÜR DİLEDİ
Sosyal medya hesabından video yayınlanan şarkıcı İrem Derici, "Bir konuya açıklık getirmek istiyorum. KarFest'te sahnedeki olay; bahsi geçen Melek, o melekler değil. Melek benim vokalistim. O gün bizi çok zor durumda bıraktı. Uçağı kaçırdığı için konserde bulunamadı. Allah'tan imdadımızı yetişen birileri oldu. 8 yıldır piyasadayım, ilk çıktığım günden beri değişmedim. Argo konuşan, arada ağzından küfür kaçıran bir kadınım. Değişmesini umuyoruz ama değişmeyince de değişmiyor. Bir konuya hakim olmadan o konu hakkında yorum yapmamak lazım. Bizi eken arkadaşa, Melek'e de hala sinirliyim. Tabii ki bu durumdan dolayı üzülen, kırılan varsa özür dilerim. Özür dilemek erdemdir" ifadelerini kullandı. (Milliyet.com.tr)

Editör: TE Bilisim