Sosyal paylaşım platformu , internet üzerinden ünlülere soru sorulabilen #AskMeAnything (#AMA) röportajlarını adı altında gerçekleştirmeye devam ediyor. Unutulmaz oyunculuğuyla izleyicileri kendisine hayran bırakmaya devam eden  annelikten, oyunculuğa, aşk şarkılarına, erkeklerden, kadın olmaya dair sorulara içten cevaplar verdi.

 
“Opera seyrederken evlenme teklifi aldım”
“Nasıl evlenme teklifi aldınız?” sorusunu, Işıl Yücesoy şöyle yanıtladı: “Milattan önceydi evlilik teklifi aldığım zaman. 25 sene önceydi ama enteresan bir tarzda oldu. Opera seyrediyorduk müstakbel eşimle. Elimi elinin içine aldı. Allah Allah, “sağda da solda da insanlar” var derken bir baktım parmağıma yüzük takıldı. Hemen ben de sevinçten “Evet, evet, evet!” dedim, işte bu kadar.
“Her insanın içinde hem iyilik hem de kötülük vardır”
"Kötü" karakteri mi "İyi" karakteri mi oynamayı daha çok seviyorsunuz?” sorusunu Işıl Yücesoy şöyle yanıtladı: “Karakter karakterdir. Her karakterin içinde iyilik de vardır kötülük de. O rolün içindeki kötülüğü de iyiliği de çıkarırsanız enteresan olur. Tek kötü olur mu? Tek iyi de olmaz. İnsan insandır. Aynı sizin gibi, sizin içinizde kötülük yok mu? Vardır canım, saklamayın benden.”
“Evlilik aşkı öldürür”
“Evlilik aşkı öldürür mü? Aşka dair tavsiyeleriniz neler?” sorusunu Işıl Yücesoy şöyle yanıtladı: “Eğer saygı, arkadaşlık, sevgi olmazsa hiçbir ilişki yürümez çocuklar. Arkadaşlık bile yürümez ki nerede kaldı, aşk nasıl yürüyecek. Evlilik aşkı öldürür. Eğer o heyecan, arkadaşlık kalmazsa öldürür. Kesinlikle buna inanıyorum.”
“Aşkla oyun olmaz”
“Aşk da bir oyun mudur?” sorusunu Işıl Yücesoy şöyle yanıtladı: “Olur mu öyle şey?! Hangi oyunun kazanıldığı görülmüş ki eğer ciddiye almazsanız sevginizi ve aşkınızı zaten baştan kaybettiniz demektir. Oyun oynanır mı aşkla?! Aşk, çok ciddidir. Sevgi asla oyuna gelmez, sakın ha! Oyun oynayan, kendiyle oynuyor demektir.”

İlgili video: https://www.facebook.com/KizlarSoruyor/videos/1000964853275032/


“Aşk ilişkilerinde en büyük hata sahiplenmek”
“Kadın erkek ilişkilerinde gözlemlediğiniz hatalar neler?” sorusunu Işıl Yücesoy şöyle yanıtladı:

“Sahiplenmek kadar kötü hiçbir şey yok. “Bu benim, malım, bana ait.” Hayır, en büyük hata budur. Hiç kimse hiç kimseye taahhütle bağlı değildir. Evliliklerinde de taahhüt yoktur. En büyük hata sahiplenmek. “Bana ait, zaten benim” varsa, zaten kayıp.”

İlgili video: https://www.youtube.com/watch?v=whgnI9g7sLs



“Karşıdaki kişiden sıkılmaya başladığınızda aşk bitmiştir”
“Aşk ne zaman bitmiştir?” sorusunu Işıl Yücesoy şöyle yanıtladı: “Herkese göre değişir. Eğer o sevdiğim insanı beklerken artık heyecanlanmıyorsam, artık onun gözlerinin içine baktığım zaman içimde pırpır bir şeyler olmuyorsa zaten aşk bitmiştir. En önemlisi yanında sıkılmaya başlarsanız, bitmiştir o iş. Hiç üstünde durmayın artık.”
“Evladınız sizi bir oyuncu olarak kabul ederse, baştan kaybedersiniz”
"Anne" Işıl Yücesoy ile "oyuncu" Işıl Yücesoy arasındaki farklar nelerdir?” sorusunu Işıl Yücesoy şöyle yanıtladı: “Biri geneldir, biri özeldir. İkisinin hiç alakası yoktur ve birbirine asla entegre edilmemeleri gerekir. Evladınız sizi bir oyuncu olarak kabul ederse, zaten baştan kaybedersiniz. Daima annesi olarak bilmelidir. Ben öyle düşünüyorum ve öyle bildi benim çocuğum. İşim, işimde kalır.”
“Yeni albümüm yakında çıkıyor”
“Sesiniz de oyunculuğunuz kadar gayet güzelken, ses sanatçılığını bırakıp neden oyuncu oldunuz?” sorusunu Işıl Yücesoy şöyle yanıtladı: “O zamanki arz ve talepler çok farklıydı. Şu anda daha farklı. Her yerde söylediğim gibi Türkiye 2.5 ihtilal geçirdi benim şarkı söylediğim yıllarda. Onların istekleri çok farklıydı. O isteklerin içinde olamayacağıma karar verdim ve şarkıcılığı bıraktım. Ama simdi daha farklı, gençler dünyaya daha entegre, dünya müziklerini ve sanatçılarını daha iyi takip edebildikleri için olay farklı bir yol aldı. Ben de dedim ki bir albüm yapayım şu gençlerle ben göz göze, kulak kulağa kalayım. Yeni bir albümüm kısa süre içinde çıkıyor.”



Işıl Yücesoy’un cevapladığı sorulara şu linklerden ulaşabilirsiniz:
 
Işıl Yücesoy’un cevapladığı diğer sorulardan bazıları ise şöyle:



marilynWomanson: Bir trans kadın olarak sizin ve televizyon sektörünün LGBTİ bireylere bakış açısını merak ediyorum. Mesela ben bir senaristim. Bu sektörde iş imkanı bulabilir miyim, iyi senaryolarım olduğu takdirde? Siz bir transseksüel ile çalışmayı kabul eder misiniz? Veya bir trans rolü canlandırır mıydınız? Sizi en son Kara Para Aşk'ta izlemiştim ve harika oyunculuğunuza hayranım.


Işıl Yücesoy
:
Dünya üstünde iki şeye hiç kimsenin karışmaması taraftarı bir insanım. Bunlardan ilki beynimizin nasıl çalışacağı, ikincisi ise cinsel kimliğimizi seçmemiz. En özgür olmamız gerecek, insan olmanın şartlarından biri bu bence. Dolayısıyla bu düşüncemden yola çıkarak böyle bir ayrım yapılmasına bile çok sinirleniyorum. Benim için sanatçıysanız sanatçı, senaristseniz senarist, dostsanız dostsunuzdur. Siz toplumun kullandığı bu tanımları kullanmamanızı dilerim. Benim için senarist senaristtir. Diğerinin özgürlüğüne karışmadığı sürece herkes dilediği gibi yaşayabilir.


titero
:
Bir insanın hedeflerine ulaşması, başarılı olması için nasıl bir yol izlemeli? Sizin başarı hikayeniz nedir?



Işıl Yücesoy
: Ben başarılı mıyım bilmiyorum ama prensipleri olan çalışkan bir kadın olduğumu biliyorum ve her yaptığım işi, dolap toplamak da dahil, çok ciddiye alıyorum. En önemlisi "ben yaptım oldu" demiyorum.
: İçinizde kalmış bir ukde var mı?
Işıl Yücesoy: Ben hayatımı çok dolu dolu yaşamış bir insanım. Çocuğum olsun çok istedim, 45 yaşında kızım oldu. Hiç bir ukdem yok şükür ki. J Bence insan hayatında keşkeler üzerinde çok beklememeli, keşkeler çok durdurur insanı. Eğer bir yola çıkılacaksa vira deyip başlamalı bence.


Paladin:
Unutursam Fısılda filminizde Hanife olmak nasıl bir duyguydu acaba?
Işıl Yücesoy: Hayatımda çok severek oynadığım rollerden biri Hanife. Çok gerçekçi, çok hayatın içinde. İki yönden benim için çok önemli. Biri kemoterapi tedavisinin ardından oynadığım için hiçbir terapistin başaramayacağı terapiyi sağladı. O yüzden çok değerlidir benim için.
: Kendi hayatını kazanan biri olarak biz gençlere bu yönde tavsiyelerjniz nedir? Birçok hemcinsim evlendikten sonra iş hayatını bırakıyor çünkü.
Işıl Yücesoy: O kadar üzülüyorum ki bunları duyduğum zaman. Dilerim siz onlardan biri değilsiniz. Hele ki bu ülkede kadın olarak ayaklarının üzerinde durmak çok önemli çünkü hiçbir şey kalıcı değil, koca dahil, çocuk dahil. Kalıcı olan sizsiniz.
: Bir biyografik filmi oynamak durumunda olsanız kimi canlandırmak isterdiniz? Sizin biyografinizi kim oynayabilir?
Işıl Yücesoy: Cahide Sonku'nun hayatını oynamayı çok isterdim. Aslında bir iki teklif de geldi ama yeterli bulmadım. Hayatına bakmak, derinliğine inmek gerek. Bir insanın hangi tepelerden, nerelere indiğini görmek çok enteresan. Cahide Sonku’yle en şaşalı dönemlerinde çocuktum o zaman tanıştım, daha sonra İzmir televizyonunda çalıştığım zaman da tanıştım. İki dönem arasında incelenmesi gereken çok önemli bir hayatı var, onu oynamayı çok isterdim.
: Cildiniz için uyguladığınız doğal bir yöntem var mı?
Işıl Yücesoy: Zamanında uyurum, içki içmem, gece hayatim yoktur. Bir de cildime ciddi dikkat ederim. Çok ağır makyaj yapmam. Dizilerde dahi çok az makyaj yaptırırım.

Işıl Yücseoy

Editör: TE Bilisim