Yönetime talip olan Muharrem Acartürk, amaçlarının magazin gazeteciliğine artık hizmet edemeyecek duruma gelen dernek yönetimini yeni projelerle işlevsel bir hale getirmek olduğunu söyledi.

MGD 11. Genel Kurulu’nda başkanlığı aday olan Muharrem Acartürk, MGD’yi eski itibarlı günlerine taşımak için yönetim kurulunu belirledi. Magazin gazetecilerine yönelik hazırladıkları projeleri arasında ilk etapta MGD adına her hafta bütün Türkiye’de dağıtılacak ve işsiz kalan magazin muhabirlerinin istihdam edileceği bir dergi olduğunu söyleyen Acartürk, bütün gece muhabirlerine yasal konularda yardımcı olmak için avukat sağlanacağını ve çeşitli konularda destekler vereceklerini belirtti. Ulusal bir kanalda yayınlanmak üzere MGD’nin yapımcılığını yaptığı bir magazin programı için hazırlıkların ve temasların sürdüğünü de söyleyen Acartürk, birçok yerde hem indirim imkânları sağlayacak hem de protokollerde itibar görecek MGD kartını hayata getireceklerini vurguladı. İşsiz kalan veya haksızlığa uğrayan birçok dernek üyesinin olduğunu söyleyen Muharrem Acartürk, yönetimde tecrübeli ve enerjik genç bir ekibin çalışacağını kaydetti.

MGD’nin Onursal Başkanı Nurettin Soydan’ın da destek verdiği Muharrem Acartürk, magazin gazetecilerinin birlik ve beraberlik içinde demokratik bir seçim geçirmesini dilediğini sözlerine ekledi. Muharrem Acartürk’ün yönetim kurulu aday listesi şöyle:


Başkan: Muharrem Acartürk
Yönetim Kurulu (Asil): Erol Işık, Bülent Makar, Selçuk İnci, Halil Çilingir, Mezin Dedeyi, Ayhan Oral, M. Fatih yılmaz, Niyazi Hancı
Yönetim Kurulu (Yedek): Atılay Yılmaz, Uğur Kotan, Hakan Güngörmez, Sayit Durmaz, Boğaçhan Kaplan, Can Karaman, Mehmet Güngören, Birsen Altuntaş
Denetim Kurulu (Asil): Recep Çilingir, Muhammet Kurtbay Önür, Hakan Şancı
Denetim Kurulu (Yedek): Hakan Sadıç, Nagihan Ataç, Meltem Göl
Onur Kurulu (Asil): Doğan Şentürk, Orhan Vural, Erkan Özmen, Taner Dileklen, Bahri Kayaoğlu
Onur Kurulu (Yedek): Cemil Akyol, Arslan Güven, Nurcan Sabur, Mustafa Holoğlu, Kenan Çınar

Magazin Gazetecileri Derneğinin 11. Olağan Genel Kurulu 15 Haziran Pazar günü Şişli Belediye Başkanlığı binasında gerçekleşecek.

497 üyesi bulunan MGD, yarın yapılacak genel kurulunda yeni dönemde derneği yönetecek olan bir başkan, 8 asil, 8 yedek üyeden oluşan yönetim kurulunun yanı sıra, denetim kurulu ve onur kurulunu belirleyecek. Listesini açıklayan mevcut başkan Sinan Tosun yarınki genel kurulda iddialı olduklarını vurgulayarak, "Çok özel projelerimiz var. Yarın Genel Kurulda açıklayacağız. Üyelerimizin teveccühü ile yeniden seçilerek, yeni dönemde yepyeni bir MGD oluşturmayı arzuluyoruz. Yapacağımız en önemli şey projelerimizin yanı sıra, meslek büyüklerimizden oluşturulacak olan bir üst kurul. Her şeyi danışacağız. Ayrıca yönetim kurulu toplantılarımız tüm üyelerimize açık olacak. Bir anlamda tüm üyelerimiz aynı zamanda yönetim kurulu üyemiz olacak. Toplantıları ayrıca internet üzerinden canlı yayınlayacağız. Fiziki olarak katılamayan üyelerimiz, internet üzerinden toplantılarımıza dahil edilecek." dedi.

İşte Başkan Sinan Tosun'un Yönetim Kurulu Asil listesindeki isimler: (soyadına göre alfabetik sırayla)

Reşat Balcıoğlu, Bora Engin, Bülent İpek, Yusuf İzel, Gökhan Kimsesizcan, Barış Kocaoğlu, Okan A. Sarıkaya, İlknur Taş.
Editör: TE Bilisim