Acun Ilıcalı'nın stüdyoya yarışmacı olarak davet ettiği Ajda Pekkan, jüri üyelerinde büyük bir heyecana neden oldu. O Ses Türkiye jürisinin yarışmacı beklentisiyle dinlediği Ajda Pekkan, jüri üyelerinin arkalarını dönüp gerçeği anlamasının ardından şarkılarıyla stüdyoda keyifli anlar yaşattı. 

Hadise, Süperstar Ajda Pekkan'ı bir anda karşısında görünce hatıra fotoğrafı çektirdi.

Acun Ilıcalı ve Hadise, Ajda Pekkan ile özçekim yaparak bu anı ölümsüzleştirdi.

Seda Sayan, Süperstar Ajda Pekkan'ı bir anda karşısında görünce ağzı açık izledi.. 

Murat Boz, Hadise ve Beyazıt Özdtürk program çekimlerinde şaşkınlığıını gizleyemedi.

Ajda Pekkan, Murat Boz, Hadise ve Seda Sayan ile birlikte "Bambaşka Biri" adlı şarkıyı seslendirdi.

AJDA PEKKAN Kimdir?

12 Şubat 1946 tarihinde dünyaya gelen Ayşe Ajda Pekkan, 1970'lerden bu yana "Süperstar" lakabıyla anılan Pekkan, Türk pop müziğinin öne çıkan isimlerinden biri hâline geldi. Çalışmalarını Batılı bir imajla destekleyerek yaşadığı her dönemde Türkiye'nin modern simgeleri arasında sayıldı. Güncel tuttuğu müzikal tarzı sayesinde 50 yılı aşkın bir süredir popülerliğini korudu ve kendisinden sonra gelen birçok şarkıcıyı etkiledi. Bir yandan müzik eleştirmenleri tarafından takdir edilen albümleri ve vokal tekniğiyle müzik çevrelerinde saygınlık kazanırken öte yandan giyim tarzıyla bir moda ikonu olarak dikkat çekti.

Beyoğlu, İstanbul'da doğan Pekkan'ın müzik kariyeri, 1960'ların hemen başında Los Çatikos grubunun parçası olarak bir gece kulübünde sahneye çıkmasıyla başladı. Ancak 1963'te Ses dergisinin sinema artisti yarışmasını kazanınca oyuncu olarak tanındı ve birkaç yıl boyunca sanat yaşamını şarkıcılık yerine oyunculuk odaklı bir şekilde ilerletti. Aynı yıl Adanalı Tayfur adlı ilk filminin başrolünü oynayarak Yeşilçam sinemasına giriş yaptı. Takip eden altı yıl içinde başrolünde olduğu Şıpsevdi (1963), Hızır Dede (1964) ve Şaka ile Karışık (1965) dahil olmak üzere yaklaşık 50 siyah beyaz filmde rol aldıktan sonra oyunculuğu bırakarak tamamıyla şarkıcılığa odaklandı.

Pekkan, kariyerinin ilk yirmi yılı boyunca ithal besteler üzerine Türkçe söz yazılarak oluşturulan onlarca aranjman şarkıyı seslendirerek geçirdi. Genellikle Fikret Şeneş'in sözlerini yazdığı "Kimler Geldi Kimler Geçti", "Palavra Palavra", "Sana Neler Edeceğim", "Hoş Gör Sen", "Sana Ne Kime Ne", "Bambaşka Biri", "Uykusuz Her Gece" ve "O Benim Dünyam" gibi şarkılar hem Pekkan'ın hem de Türk pop müziğinin en bilinen şarkılarına dönüştü. 1990'lardan itibaren kariyerinin aranjmanlar sonrasındaki döneminde ise Şehrazat ve Sezen Aksu başta olmak üzere değişken bir şarkı yazarı kadrosuyla çalıştı. Bu dönemde "Yaz Yaz Yaz", "Sarıl Bana", "Eğlen Güzelim", "Vitrin", "Aynen Öyle" ve "Yakar Geçerim" dahil birçok şarkısı listelerin üst sıralarına çıktı.

Editör: TE Bilisim