Olcay Ünal SERT

Ömür Gedik'ten duvaklı temenni... Her fırsatta hayvan barınağında evlenmek istediğini belirten Gedik uzun süredir birlikte olduğu şarkıcı Ferhat Göçer'le gündemlerinde evlilik olmadığını da ifade etti. Göçer'den henüz evlilik teklifi almadığını açıklayan Gedik, 'Gündemde evlilik yok. Henüz evlilik teklifi de almadım. O yüzden bu konu hakkında yorum yapamam. Bu Ferhat'a sorulması gereken bir soru' dedi. Gedik, her iki tarafın egosunun da yüksek olması nedeniyle zaman zaman çatıştıklarını da belirtti.

YÜKSEK EGO SORUNU

Ünlü eleştirmen şunları söyledi: Dediğim dedik çaldığım düdük derler ya ikimiz de öyleyiz! Belki bir kadın olarak benim ilişkide daha yumuşak bir tarafta olmam gerekiyor ama ben yapı olarak sadece işle ilgili değil, eskiden beri hep dominant olmayı seven biriyim. Orada biraz çatışıyoruz...

Gelinlikli çakma Madonna
Her hafta bir ünlünün kılığına girdiği 'Benzemez Kimse Sana' adlı yarışma programında Madonna'yı taklit eden Gedik, beyaz gelinlikle sahneye çıktı. Bir kez evlendiğini söyleyen sinema eleştirmeni, 'Kısmet olursa birgün olur. Ama beyaz gelinlik giymek çok hoş olur' dedi.

Ömür Gedik'ten çarpıcı açıklamalar...

-Ömür hanım yazarlık, şarkıcılık, sinema programı, tv programı bu kadar çok şeye nasıl yetişiyorsunuz?
-İsteyerek yapılınca her şeye yetişiliyor aslında. Birazcık uykumdan fedakarlık ediyorum, birazcık özel yaşantımdan fedakarlık ediyorum ama çok keyif aldığım için yetişiyorum. Twitter’a da yazdım ben okul zamanımda Pazartesileri çok severdim. Çünkü o tatil gününü bitirip okul içine girmek beni heyecanlandırırdı burada da aynı şey oluyor, hafta başı olup o koşuşturma içine girince kendimi daha rahat hissediyorum. Her halde tatil bana çok yaramıyor. İnsan her yaptığını seviyorsa zaten sürekli tatil yapıyordur! Bana burası tatil yapmaktan çok daha keyifli geliyor.
-Madonna’yı canlandırdınız, nasıl zorlandınız mı?
-Madonna’da ağır bir kareografi vardı danslarla birlikte. Evet ben bugüne kadar şarkı söylemeye alışığım ama dans ederek şarkı söylemek gerçekten çok zor! Madonna’nın konserine gittiğimizde de gördük %80 zaten playbeck yapıyor. Biraz zorlandım ama yinede keyifli oldu, ben memnunum.
-Madonna’nın ilk dönemleri mi?
-Yok ilk dönemleri değil. Saçına platin yaptığı dönemler. 'like a virgin' klibinde gelinlik giyerek söylemişti.  Bende gelinlik giyerek söyledim.
-Striptiz sahnesi gibi yatakta söylediniz…
-Striptiz değil aslında. Madonna’nın kendi konser görüntülerinden alınma bir görüntü o. Önce tülleri çıkartıyoruz ve sonrasında dans sahnesinde üzerimde tül olmadan kalıyorum… Madonna konserlerinde ki gibi tam üzerimden çıkan bir şey yok aslında 
-Madonna sürprizi seviyor, İstanbul konserinde yapmıştı… (göğsünü açmıştı)
-O kadar yapamıyoruz burada… (gülüyor) En büyük sürpriz burada gelinlik giymek!
-Gelinliği burada giydiniz, özel hayatta peki ne zaman giyeceksiniz? Giymeyi düşünür müsünüz?
-Valla onlar kısmet. Ben bir kere evlendim, gelinlik giydim. Gelinlik giymek güzel gerçektende. Kısmet birgün olursa olur, olmazsa da bilmiyorum tabi ama beyaz gelinlik giymek tabi çok hoş. Olursa ben hep söylüyorum, bir barınakta evlenirim ve düğünümün bütün gelirini o barınakta kalanlara aktarmak istiyorum. Böyle bir şeye vesile olacaksa giymek isterim tabi ki.
-Hayvanlar için mi?
-Evet, ben böyle farklı bir şey yapmak istiyorum. İnşallah bir gün nasib olur.

"Şu anda evlilik gündemde değil!"
-Ferhat (Göçer) bey ile nasıl gidiyor birliktelik?
-İyi gayet iyi gidiyor.
-Evlilik düşünüyor musunuz?
-Valla şu anda hiç gündemde değil. Bu daha çok erkeğe sorulması gereken bir soru. Onunla bayağı röportajlar yapıyorsun. Ona sorup ondan bunun cevabını alırsan daha doğru olur. Şimdi ben ne dersem yanlış anlaşılabilir.
-Teklif almanız mı gerekiyor?
-Evet, onun için çok fazla yorum yapabileceğim bir konu değil.
-Zaman zaman ‘kavga ettiler, barıştılar’ diye haberler çıkıyor…
-Bir kere 6 saatliğine küstük, onu maalesef ben twitter’a yazıp twitter’dan bir şekilde basına yansıyınca, uzun bir ayrılık gibi algılandı ama bizim öyle hep 2-3 saatlik küslüklerimiz oluyordu, bu sadece duyuldu. Biz sabah kavga ettik, akşamında da birlikteydik. Amu bu farklı algılandı. Tabi ki birazda bizim hatamız oldu. Bir daha twitter’a yazarken ya da konuşurken sözlerimize daha dikkat etmemiz gerekiyor.
-Sanatçıların egoları genelde yüksek oluyor Ömür hanım. Egolarınızın çatıştığı oluyor mu hiç Ömür hanım?
-Oluyor. Hani vardır ya; dediğim dedik çaldığım düdük! O da öyle, bende öyleyim! Belki bir kadın olarak benim ilişkide daha yumuşak bir tarafta olmam gerekiyor ama ben yapı olarak sadece işle ilgili değil, eskiden beri hep dominant olmayı seven biriyim. Orada biraz çatışıyoruz. Ama bir şekilde bununla birlikte yaşamayı öğrendik. İki egonun birlikte yürüyerek, aynı yolda el ele yürümesini sağlıyoruz. Çatışmalar oluyor. Geçen yıllarla birlikte belki ikimizin de egosu çok daha törpülenecek.

“Yanlış anlaşılıp, projeye gölge düşürülmemesi adına özellikle Ferhat’la (Göçer) bir şey yapmak istemiyorum…"

-Ferhat beyle birlikte albüm projesi var mı?
-Yok, yok. Özellikle Ferhat’la (Göçer) hiçbir şey yapmak istemiyorum. Yanlış anlaşılıp, projeye gölge düşürülmemesi adına ben bu çıktığım yolda yalnız ilerlemek istiyorum. Yalnız derken bana tabi ki destek olan arkadaşlarım Teoman ve Halil Sezai ile yeni albümümde Al Bano ile düet yaptım. Albümlerimde bir sürü önemli isim olacak ama hiçbirinde Ferhat (Göçer) olmayacak!
-Teoman’la Halil Sezai ile düetler yaptınız. Çoğu kişinin yapamadığı düetleri gerçekleştirdiniz. Nasıl başardınız, tepkiler nasıl?
-Onlar bu işin samimiyetine, iyi olacağına inandılar. İnanmasalar çok daha farklı olabilirdi. Teoman zaten benim çok eski arkadaşım. Bizim sektörde benim canım dediğim, çok sevdiğim bir dediğimi iki etmeyecek insanların başında geliyor. Onun bana kattıkları gerçektende çok fazla. Burada da yarışmada Teoman taklidiyle 10 bin lira aldım. Benimle düet yapmayı ilk Teoman kabul etti zaten, onun uğuruyla devam ediyorum. Projenin iyi olduğuna inandılar ve kabul ettiler. Aynı şekilde yurt dışından Al Bano’da o albümü dinleyerek, özellikle Teoman’la söylediğim şarkıdan çok etkilendi ve Türkiye’den benimle düet yapmayı seçti. Bu da çok mutluluk verici. Albüm yakında çıkıyor. Bu sefer Al Bano da Türkçe söylüyor.

"Yarışma sayesinde bir hayalim daha gerçek oluyor!"
-Benzemez Kimse Sana’ yarışmasının sosyal projelere ne gibi katkısı oldu?
Bu yarışma sayesinde derneğin adı (HAÇİKO) çok daha fazla duyuldu. Eskiden çok bağışlar alamıyorduk, şimdi bağışlar almaya başladık. Arabamız yoktu, bir araba alacağız. Biz dernek olarak, barınaklara ve ormanda ki hayvanlara yiyecek götürüyoruz, mama götürüyoruz. Restoranlardan çöplere, sokağa atılacak yiyecekleri toplayıp onlara götürüyoruz. Dernek daha iyiye gidiyor. Bunun sayesinde bir hayalim daha gerçek oluyor.
-Teoman sizce müziğe dönmeli mi?
-Sanırım galiba ‘ % 10 konser yaparım’ gibi bir açıklaması vardı, inşallah doğrudur. 10 konserin 10’una da gideceğim. Eminim benim gibi olan bir çok hayranı ve seveni vardır, tabi ki müziğe dönmesini çok isterim. Türkiye için çok önemli birisi.
Ayşe’nin çok ağır eleştirildiğini düşünüyorum”
-Çok göz önünde yazarlar olunca magazinel haberler de kaçınılmaz oluyor. Sizde zaman zaman haber oluyorsunuz… Ayşe Özyılmazel’in çok fazla üstüne gidildiğini düşünüyor musunuz?
-Ben Ayşe’yi çok seviyorum, çok samimi buluyorum. Yaptığı bütün hareketlerde içinden geldiği gibi davranıyor. Ne istiyorsa, hayatında ne yapmak istiyorsa yapan biri. Ve ben onun bazen çok ağır eleştirildiğini düşünüyorum. Ve bizim onun anladığımız iyi niyetini zaman içerisinde herkesin anlayacağını düşünüyorum. Bu olumsuz şeyler olumluya dönecektir ki dönmeye başladı bile. Ben çok seviyorum kendisini çokta başarılı buluyorum kendisini…
-Sizle ilgili eleştirilere ne diyorsunuz?
-Dikkate aldıklarım var, bazıları ise kötü niyetli oldukları çok belli. O kadar belli ki onlar beni sadece güldürüyor.
(Röportaj: Olcay Ünal SERT / Akşam)

Editör: TE Bilisim