tarafından altıncısı gerçekleştirilen  yayınının bu seferki konuğu başarılı oyuncu Öykü Çelik oldu. Ünlü oyuncu, KızlarSoruyor.com üyelerinden gelen yüzlerce soruyu cevapladı. “Oyunculuk bilinçli şizofreni demek” diyen Çelik, oyunculuk kariyeri, kadın-erkek ilişkileri, kişisel güzellik bakımı ve sosyal hayatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik kendisine gelen sorularla ilgili: “Kusura bakmayın kızlar, erkekler daha mantıklı sorular soruyor” dedi.



Kadın ve erkeklerin farklı bakış açılarından hayata dair merak edilen her konuda fikir alışverişine olanak sağlayan sosyal paylaşım platformu , internet üzerinden ünlülere soru sorulabilen #AskMeAnything (#AMA) röportajlarını ‘Ünlüler Cevaplıyor’ adı altında Türkiye'de sürdürüyor. Serinin son konuğu hem televizyon dizilerinde hem de sinemada başarılı oyunculuğu ile ismini duyuran Öykü Çelik oldu. #ÜnlülerCevaplıyor canlı yayınına katılan oyuncu Öykü Çelik oyunculuktan, güzellik ve bakım tüyolarına, kadın-erkek ilişkilerinden, sosyal hayatına kadar birçok konuda görüşlerini paylaştı ve sempatik ve dürüst cevaplarıyla katılımcıları etkiledi.



“Karşı cinste önce enerjiye dikkat ederim”   
Kendisine yöneltilen “Karşı cinste sana çekici gelenler neler?” sorusuna Öykü Çelik, “Önce enerjiye dikkat ederim. Yüksek enerji kendini gösterir. Bunun arkasından tabii ki davranışlar da gelir. Bence çekici erkek komik olur, şefkatli olur, sahiplenici olur” diye cevap verdi. Öykü, diğer özelliklere çok gerek olmadığını söyledi.
 
“Aşktan korkmamak için evlendim”
Öykü Çelik, “20 günde evlilik kararını nasıl verdin?” sorusunu “Âşık oldum. Çok yoğun hislerdi ve biraz beni korkuttu. Biraz uzaklaşmaya çalıştım, baktım uzaklaşınca daha da kötü oluyorum. Ondan korkmamak için evlenmeye karar verdim” diye cevapladı.
 
“Çok güzel mantı açarım”
“Erkeğin kalbine giden yol midesinden mi geçer?” sorusuna, Çelik olumlu yanıt verdi. Özellikle kendi eşi için durumun böyle olduğunu söyledi ve ekledi “Evlendiğimizden beri 18 kilo aldı Murat. O yemek yemeyi çok seviyor, ben yemek yapmayı çok seviyorum. En sevdiği yemek mantıdır ve mantı konusunda çok iyiyim.”
 
“Terk edilmiş olsaydım büyük hayal kırıklığına uğrardım”
“Hiç terkedildin mi?” sorusuna Öykü Çelik; “Hiç terk edilmedim. Ama sanırım bunun sebebi bir şeyler kötü gittiğinde bunu hissediyor olmam ve uzaklaşıyor olmam. Terk edilmiş olsaydım büyük hayal kırıklığına uğrardım. İnsanın kendini koruması önemli bence” cevabını verdi.
 
“En fazla üç gün ayrı kalabilirim”
“Eşinden en çok ne kadar ayrılabilirsin?” sorusuna “en fazla üç gün” cevabını veren Çelik, durumlarını şöyle anlattı: “Daha fazlasını denedim. Geçen sene çekimler şehir dışında olduğu için beş-altı gün uzak kalmıştık. Bir süre sonra uzak kaldığımız için bir gerginlik oluyor ve saçma sapan şeyler yüzünden kavga edebiliyoruz.”
 
“Oyunculuk bilinçli şizofrenidir”
Öykü Çelik “Neden Oyuncu oldun?” sorusuna “Çok fazla şey olmak istiyordum. Hepsini aynı anda olabileceğim yer oyunculuktu. Diğer taraftan tabi bunun bazı kuralları var. Oyunculuk bilinçli şizofreni demek. Duyguları kendine çok geçirmeden, bir yerde bırakarak hayatına devam etmektir. Eğer bırakamazsan eve, sosyal hayata taşırsan sana ciddi zararlar verir” diye cevap verdi.
“Sosyal Medya yüzünden altı ay depresyona girmiştim”
“Sosyal medyada yargılandın mı hiç?” sorusuna “Evet yargılandım” şeklinde cevap veren Çelik konuyla ilgili “Çok kırıcı ve üzücü oluyor. Hatta bu yüzden altı ay depresyona girdim diyebilirim. İnsanlar sizi tanımadan hatta olayın içeriğini bilmeden çok rahat suçlayabiliyor. Allah kimsenin başına vermesin. Ailem içinde çok üzücü bir zamandı. Bunun bir daha olmaması için o zamandan beri çok daha az insanla görüşüyorum, çok daha az yere gidiyorum. Bir açık kapı bırakmamaya çalışıyorum” açıklamasında bulundu.
 
“Ruh halime göre giyinirim”
“Tarzın nedir?” sorusunu “Çok net bir tarzım olduğunu söyleyemem” diye cevaplayan Öykü Çelik, ruh haline göre giyindiğini söyledi. Çelik, “Dolabımda 60’ları yansıtan, 80’leri yansıtan kıyafetler de var. Bugünün ‘cinsiyetsiz’ dediğim kıyafetleri de var. Hangi ruh halinde olduğuma bağlı” dedi.
 
“Fön ve maşa yapmıyorum”
Öykü Çelik “Saçlarının bakımını nasıl yapıyorsun?” sorusuna “Saç nemlendiricisi kullanıyorum haftada bir. Paraben ve sülfatsız şampuan kullanıyorum. En önemlisi fön çektirmiyorum, maşa yapmıyorum. O yüzden kendi formunu koruyor” cevabını verdi.
 
“Kusura bakmayın kızlar, erkekler daha mantıklı soru soruyor!”
“Neden Kızlar Soruyor?” sorusuna, Öykü Çelik; “Gelen soruların çoğu aslında erkeklerden geldi. Onların bakış açısından bizi ne kadar merak ettiklerini anladım. Bence bu iyi bir şey. Hatta kızlardan daha mantıklı sorular sordular. Kusura bakmayın kızlar!” cevabını verdi.
 
Öykü Çelik’in cevapladığı sorulara şu linklerden ulaşabilirsiniz:
 
Öykü Çelik’in cevapladığı sorulardan bazıları şöyle:
:
-İlk rolünüz neydi? Bu sektöre girerken neleri arkanızda bıraktınız? Hayal ettiğiniz gibi mi mesleğiniz? Hayatınızda hiç yapmam dediğiniz şey nedir? Mutluluğu nasıl tanımlarsınız? Tekrar 3 - 4 yaşına dönülebilir deseler o yaşlarınıza döner miydiniz? (neden?)
Öykü Çelik:
-İlk işim bir sakız reklamında küçük bir roldü. İlk olarak özel hayatımı ve sosyal hayatımın büyük kısmını geride bıraktım diyebilirim. Mesleğim hayal ettiğimden daha güzel, bana yetiyor. Hayatımda hiç yapmam dediğim şey kereviz yemek. Mutluluk benim için şükrettiğim hayatımdan tatmin olmaktır. Tekrar 3-4 yaşıma dönmek istemem. Hayatımın sorumluluğunu taşımak ve özgür olmak bence çok zevkli.
 
Emre00:
-Genelde güzel insanlar yüksek egoya sahip. Sizde de böyle mi?
Öykü Çelik:
-Hayır değil. Adalet konusunda duyarlıyım. Kendi alanımı korurum, adaletsizliğe göz yummam. Yüksek egonun sebebinin, başka insanların onlara davranışı olduğunu sanıyorum. Bunu zayıf bir karakter öğesi olarak görüyorum.
 
MasumCem:
-Evcil hayvan besler misiniz? Besliyorsanız hangisi?
Öykü Çelik:
-Pug cinsi siyah, erkek bir köpeğim var, adı Patron. Sabahları gözü kapalı duvara tosluyor, durup dururken gaz kaçırıyor, uyurken horluyor... O kadar şapşik ki beni her gün güldürüyor:)
 
Deli1994:
-Küçükken istediğiniz meslek neydi?
Öykü Çelik:
-Makyöz olmak isterdim:) Sürekli annemin makyaj malzemeleriyle kimi bulursam makyaj yapardım.
 
Misswolf5:
-Siz çok güzel bir bayansınız ve bununla ilgili sormak istiyorum. Sizce bir bayanı güzelleştiren nedir, maddi veya manevi?
Öykü Çelik:
-Öncelikle kendini sürekli yüksek enerjiyle besleyip, kötü dış etkenlerden kendini soyutlayıp, bundan etkilenmemek seni her zaman güzel gösterir. Doğal güzelliğimi korumak için cildime bakım yapmayı, makyaja tercih ediyorum.
 
MartıJonathanL:
-En sevdiğiniz, kendinize yakın hissettiğiniz rol ne oldu? 
Öykü Çelik:
-Ben en çok Romantik Komedi’de beğenmiştim.
 
Fileliçorap:
-25 günde bir adama nasıl güvendiniz?

Eşiniz size ne yaptı da bu güveni sağladı?
Öykü Çelik:
-İnsanların 10 senede veremediği güveni 20 günde verdi. Bu benim hissiyatımla ve onun karakteriyle bağlantılı.
 
Kızılcıkk:
-Merhaba, çok güzel bir kadınsınız. Gözleriniz, dudaklarınız, vücudunuz ideal güzellikte. Bunu etrafınızdaki herkesten duyuyor olmalısınız. Peki, sizin en çok beğendiğiniz yeriniz neresi?
Öykü Çelik:
-Ayağımdaki beni çok seviyorum:)
 
SystemFailed:
-Sizce gerçek AŞK nedir?
Öykü Çelik:
-Aşkın kaderim olduğuna inanıyorum. Eşimle ilk tanıştığımda onunla evleneceğimi tahmin etmemiştim. İlişkimin hayatımı etkilediğini anladığımda uzaklaştım ama daha sonra bu duygunun aşk olduğunu anladığımda eşimle evlenmeyi kabul ettim ve bunun benim kaderim olduğuna inandım. Kaderden kaçamazsın.
 
Cihannur123:
-Oyunculuğun en güzel yanı ne sence? Bir de Çok sevdiğin, örnek aldığın bir sanatçı var mı?
Öykü Çelik:
-Her türlü rolü canlandırırken, küçükken oynadığım evcilik oyunları gibi her rolde başka bir hayat yaşıyorum. Örnek aldığım sanatçı kesinlikle Türkan Şoray:)
 
Voluptuous:
-Formunuz için bir Diyetisyenden yardım alıyor musunuz / Nasıl besleniyorsunuz? Asla vazgeçmem dediğiniz 3 besin hangileridir?
Öykü Çelik:
-Diyetisyenden yardım almıyorum, spor yapıyorum ve iki öğün besleniyorum. Kahveden asla vazgeçemiyorum.



Erkeksihayvan:
 -Ünlüler mi güzel oluyor yoksa güzeller mi ünlü oluyor?
Öykü Çelik:
-Bütün ünlüler güzel olmadığı gibi, bütün güzeller de ünlü olmuyor. Eğer yetenekliyseniz güzel olsanız da olmasanız da oyuncu oluyorsunuz.
 
AdaletSağlayıcı:
-Evlisiniz diyelim ve bir gün kocanız sizi aldattı. 

A-) Onu affederim ve evliliğime devam ederim.

B-) Ondan ayrılırım.

Siz hangisini seçerdiniz?
Öykü Çelik:
-Bir daha yapmayacağına ve gerçekten pişman olduğuna emin olursam bir şans daha veririm.
Editör: TE Bilisim