Geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan yeni imaj paylaşımında bulunan Yaşar Alptekin, bir TV programına konuk oldu. Alptekin, programda imajını değiştirme nedenini açıkladı.

Yaşar Alptekin önümüzdeki aylarda Umre’ye gideceğini açıkladı. Muhafazakar giyim tarzından vazgeçen Yaşar Alptekin, “Benim düşüncelerim ve inancım değişmedi sadece mesleğime geri döndüm” dedi.

Yaşar Alptekin; ''Bana dizi ve film teklifleri geliyor fakat benim kriterlerim var dizilerde öpüşme alkol sigara gibi sahnelerin içinde bulunmam. Ben eski bir çınar ağacı gibiydim ekibim ağacı suladı yeniden filiz verdim. 13 senedir ben dizi film tekliflerinden kaçıyordum ama genç neslin beni tanımadığını gördüm. Son 2 yıldır bu fikirlere sıcak bakmaya başladım. Üniversitelere konferanslara gidiyorum.Yeni işler alabilmek için genç neslin beni tanıması gerektiğini fark ettim. Benim düşüncelerim ve inancım değişmedi sadece mesleğime geri döndüm. 25 yaşındaki kızım değişimimi beğendi, 'böyle daha yakışıklısın' dedi.''

YAŞAR ALPTEKİN kimdir?

Yaşar Alptekin, 10 Mart 1964 tarihinde Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde doğdu. Şarköy Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul'a geldi. 1980 yılında mankenliğe başladı. 1981 yılında Günaydın gazetesinin düzenlemiş olduğu dans yarışmalarında dikkat çeki.

Hürriyet gazetesinin 1985 senesinde düzenlemiş olduğu, Halit Kıvanç'ın sunduğu yarışmaya katılarak "1985 yılı Fotoroman Kralı" seçildi. Kamerayla ilk tanışması 1986 senesinde Yücel Çakmaklı'nın yönettiği "Kuruluş" isimli televizyon dizisinde Orhan Gazirolünü oynamasıyla gerçekleşti. Yaşar Alptekin "Kuruluş"ta oynadığında Türkiye'nin en popüler mankenlerinden biriydi ama bu dizi sayesinde oyuncu olarak da yıldızı parladı. Daha sonra, Halit Refiğ'in yönetmenliğini yaptığı "Teyzem" filminde Müjde Ar ile beraber oynadı.

Erken yaşlarda mankenliğe başladı. Dizilerde, sinema filmlerinde oynadığı rollerle hemen fark edildi. Daha sonraları "Beyaz Bisiklet", "Çağdaş Bir Köle", "Lambada", "Kara Sevda", "Seni Seviyorum", "Mavi Melek" gibi otuza yakın filmde rol aldı. Lambada filmiyle kült bir figür haline geldi.
1982 yılında askere gitti. Acemi birliğini bahriyeli olarak İskenderun'da yaptıktan sonra, İstanbul Sarıyer Orduevi'nde aşcı olarak askerliğini bitirdi. Şöhret dağının zirvesindeyken" Gönül Yazar, Derya Arbaş, Neslihan Acar (ki onunla nişanlanmıştı) gibi ünlülerle aşk, genç manken meraklısı kadınlarla kısa süreli ilişkiler yaşadı.

Eskiden favori mekanlarının gece kulüpleri, disko ve barlar olduğunu söyleyenYaşar Alptekin şimdi Eyüp Sultan ve Aziz Mahmut Camilerinin yolunu tutuyor. Alptekin : " Öğle namazlarını Eyüp Sultan'da, Cumaları da Azîz Mahmûd Hüdâyî Camii'nde kılıyorum. Türbeleri ziyarete gidiyorum" derken bir farklılığı da dile getirmeden edemiyor: "Şimdi gerçek arkadaşlarla tanıştım".

Suadiye'de Kızılderili diye kafesi vardı. Samanyolu Haber kanalında "Sokak Çocukları" isimli program hazırladı. İlk eşi Nilgün Altınyayla ile Paris'e bir defileye gittiğinde tanışmış, daha sonra da 1991 yılında evlenmişler 4 yıl evli kaldıktan sonra boşanmışlar.

Editör: TE Bilisim