Yapımcı Acun Ilıcalı kanal patronu oluyor. Uzun zamandır tv8’i alacağı söylentileri çıkan Ilıcalı dün attığı twitle bu söylentilere son noktayı koydu. Ilıcalı Twitter’a “TV8 konusunda Sayın Mehmet Nazif Günal ile anlaştık. Satın alma süreci başladı” yazarak konuya açıklık getirmiş oldu. İddialar, Ilıcalı’nın yeni kanalındaki ‘ortağı’nın dünya çapında bir medya devi olduğu yönünde.


2004’te kurduğu Acun Medya yapım şirketi ile her sezon en çok izlenen programlara imza atan Acun Ilıcalı şu anda ‘Yetenek Sizsiniz’ ve ‘O Ses Türkiye ’ adlı TV programlarıyla ekranda. Yapımcılığını ve sunuculuğunu da üstlendiği bir diğer yarışma-macera programı ‘Survivor’ın da yeni bölümünün başlaması bekleniyor.
Genellikle yapımcısı olduğu programların sunuculuğunu da yapan Ilıcalı şu ana dek 10 programın yapımcılığını üstlendi. Yaptığı programlarda sanat ve müzik dünyasından isimleri jüri ya da yarışmacı olmaya ikna etmesiyle de konuşulan Ilıcalı, televizyon sektörüne 1996’da Show TV’nin spor servisinde başladı. Kadıköy Anadolu Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünü kazandı ama buradan mezun olmadı. 1995’te bir kot mağazası açarak ticarette şansını denedi, iflas edince televizyon sektörüne girdi.
Bir arkadaşı aracılığıyla İlker Yasin’le tanışan Ilıcalı stajyerlikten sonra kanalın Beşiktaş muhabiri oldu. Futbolcularla samimi olup yaptığı özel röportajlarla yıldızı parlayan Ilıcalı, Şansal Büyüka’nın ekibine transfer oldu. Spor magazin programı Televole’de kendine ait bir bölüm sunmaya başlayan Ilıcalı bu projesi için dünyayı dolaşmaya başladı. Çekimlerini, ‘2002’de Acun Firar’da adı ile ayrı bir program haline getirdi. Gezdiği 105 ülkede “How much is this?” soru kalıbıyla gördüğü kadınların kıyafetlerinin fiyatlarını öğrenen Ilıcalı, programa üç yıl devam etti. 19 yaşında ilk evliliğini gerçekleştiren Ilıcalı 20’sinde baba oldu. Kızı Banu’nun doğumundan dokuz ay sonra bir trafik kazasında anne-babasını kaybeden Ilıcalı, girdiği ağır depresyonun ardından ilk eşinden boşandı. İkinci evliliğini 2003’te gerçekleştirdi, bu evlilikten Leyla ve Yasemin isminde iki çocuğu oldu.
Hayatından ilginç anları anlattığı ‘Avea Acun Show’ adlı stand-up gösterisiyle üniversiteleri gezdi. ‘Fear Factor’, ‘Survivor Kızlar - Erkekler’, ‘Survivor Türkiye - Yunanistan’, ‘Survivor Aslanlar - Kanaryalar’, ‘Var mısın Yok musun?’ ve daha pek çok programın yapımını ve sunuculuğunu üstlenen Ilıcalı zaman zaman 50 Cent, Adriana Lima gibi ünlü isimleri Türkiye’ye getirerek programlarına konuk ediyor.
Editör: TE Bilisim