Sanat müziği tutkunu ve geniş bir arşive sahip olan Mehmet Barlas ve Oğuz Haksever bu hafta unutulmaz şiirlerden esinlenerek bestelenmiş dillere plesenk olmuş şarkılara yer verecek.

Şair Yahya Kemal İstanbul’un görmediği, gezmediği, sevmediği hiç bir yeri olmadığını söylerken kaleminden “Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul” un kelimeleri damlıyordu. M. Nurettin Selçuk sesiyle bu şarkıdaki İstanbul’a hayat verirken Attila İlhan, bu kentte “Ne kadınlar sevmişti”.... Yıllar sonra bu şiire Ahmet Kaya’da notalarıyla, sesiyle eşlik edecekti. Nazım Hikmet ise sürekli peşindeki gizli polis ve sevdiği kadın üçgeninde yaşadığı hayatı “Ceviz Ağacı”nda anlatırken bir yandan da dudaklarından usulca “Bir yarim var bu yavru kuş gibi, yarim yüreğime konmuş gibi...” şiiri dökülüyordu.

AHMET KAYA’NIN YENİ FOTOĞRAFLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Attila İlhan, Nazım Hikmet’in nadide fotoğraflarının yanı sıra Ahmet Kaya’nın aile arşivinden edinilmiş ilk defa gün yüzüne çıkacak fotoğrafları da programda yer alacak.

Özel görüntü ve fotoğraflarla her hafta görsel bir şölende sunan Makam Farkı’nda ayrıca bir sürü şiire sesleriyle hayat veren İnci Çayırlı, Tayfun Atalan, Faruk Salgar ve Alaeddin Yavaşça’da yer alacak.

İki musikişinas gazeteciler Oğuz Haksever ve Mehmet Barlas’ın sunduğu izleyiciden büyük ilgi gören bir Cumartesi günü klasiği olan “Makam Farkı” her Cumartesi saat:23:10’de NTV ekranında. Tekrarı Pazar günü saat:09:10’da..
Editör: TE Bilisim