TRUMP Towers'ın açılışı yapıldı. Açılışı Başbakan Tayyip Erdoğan yaptı. Ve tabii başladı yorumlar, eleştiriler... Aydın Doğan'ı aradım ve konuştum.

İşte Aydın Doğan cephesinden vaziyet:

-Aydın Bey, Trump Tovvers'ın açılışına dönük bazı eleştirel yazılar çıkıyor. Ne diyorsunuz?

AYDIN DOĞAN: Ahmetçiğim güzel bir söz vardır: "Sükunetim asaletimdendir, her lafa verilecek cevabım var. Lakin bir lafa bakarım laf laf mı diye, bir de bakarım söyleyen adam mı diye." Ne yazık ki bu belirttiğin eleştirileri yöneltenler arasında bir zamanlar birlikte çalıştığımız isimler de var. Üstelik hakarete varan laflar da ediyorlar. Adam gibi eleştiriye her zaman açığım. Ama Allah'tan başka kimseye hesap vermem.

Özellikle açılışı Başbakan Erdoğan'ın yapmasına takılmışlar.

AYDIN DOĞAN: İstanbul'a 400 milyon dolarlık bir eser kazandırıyorum. Trump Kulelerini açmak için bu ülkenin başbakanını davet etmekten daha doğal ne olabilir ki? Başbakanın gelmesinden de çok mutlu oldum. Bu ülkede ekonomik istikrar ve yatırım ortamını kim sağlıyor? Yabancı sermaye güveni nereden buluyor?

Sizi tartışmaların içine mi çekmek istiyorlar?


AYDIN DOĞAN: Ben siyasetçi değil yayıncı ve işadamıyım. Dolayısıyla siyaset yapmam, iş yaparım, eser bırakırım. İşin ve eserin gereğine göre yaşarım. Dahası birlikte çalıştığım arkadaşlarımın emeklerinin karşılığını her aybaşı tam zamanında, sektirmeden, geciktirmeden ödeyebilecek miyim korkusuyla yaşarım. Birlikte çalıştığım kişilerden, adam gibi laf edecek kadar adam olmayan çıkarsa da, kızmam. Ancak üzülürüm.

(Hürriyet, Ahmet Hakan)

Editör: TE Bilisim