Her Pazar günü saat 12:00’de izleyicileriyle buluşan Hülya Koçyiğit’in sunumuyla Film Gibi Hayatlar programı film gibi hayatları izleyicilerle buluşturmaya devam ediyor. Bu haftaki bölümü Koçyiğit “Sanat için doğarlar ya bazı insanlar sen de öylesin Ayla Abla” sözleriyle açtı, program Ayla Algan’ın çocukluğundan, günümüze hayatının dönüm noktalarının konuşulduğu doyumsuz bir sohbetle devam etti.

Çok renkli bir ailede büyüdüğünü belirten Ayla Algan “Büyükbabam piyano bilmez ama piyano çalardı, annem stilist oldu, ressamlıktı asıl mesleği ama sergi yoktu ki ne satsın, nerede satsın. Aileden bahsetmişken canlandırdığım Hamlet’in kostümlerini de annem çizdi” dedi, çocukluğundan itibaren Hülya Koçyiğit’i tanıdığını belirten Ayla Algan, kendisiyle olan anılarını, aynı eğitimi aldıklarını da programda paylaştı.

Sinema eğitiminden bahsederken Ayla Algan, oyunculuk metotlarını ve tiyatro ile sinema oyuncusu arasındaki farkları anlattı. Programın devamında ikili Algan’ın canlandırdığı karakterlerden oluşan videoları izlediler ve karakterlerden de bahsettiler. “Binbir Gece” dizisinden görüntüler izlerken de Bergüzar Korel ve Halit Ergenç için “Çok yetenekliler canlarım benim” diyen Algan yetiştirdiği oyuncular için de “Oyuncularım, çocuklarım beni ölümsüz kılıyor” dedi.

Ayla Algan & Hülya Koçyiğit

Film Gibi Hayatlar’da Ayla Algan, 53 yıl evli kaldığı, 2010 yılında aramızdan ayrılan Beklan Algan’la nasıl tanıştıklarını anlatırken “Hiç aklımda yokken evlendim. Ben çok kıskanç bir kadınım Beklan’ı da kıskandım tabii, zordu iki oyuncu karı – koca olmak, çok aşıktım” dedi.

“Ben iki asır yaşadım Hülya’cım teknoloji ne kadar yararlı biliyorum ama televizyon çocuğu olmasın çocuklarımız” diyen Ayla Algan kızı Sevi’den bahsederken Yunus Emre felsefesinin de hayatına nasıl yön verdiğini programda paylaştı. Algan, Koçyiğit’in de ricasıyla da Yunus Emre’nin “Gel Gör Beni Aşk Neyledi” eserini hem İngilizce hem de Fransızca seslendirdi.

Amerika’daki eğitim hayatından bahseden Ayla Algan, Fanny Price’in hayatını oynamak için teklif aldığını ama sekiz senelik kontratı kabul etmediğini söylerken, bu sözleşmeyi Marlon Brando ile birlikte konuşup imzalamadığını söyledi. Hülya Koçyiğit ise bana da teklif gelmişti Susuz Yaz’dan sonra altı sene bağlamak istemedim kendimi dedi. Algan sözlerini şöyle sürdürdü “Hülya’cım sen tiyatroda kalırdın ama sinema çok güzel kadın istiyordu sen de çok güzeldin, hala da çok güzelsin.”

Hülya Koçyiğit ve Ayla Algan sohbete doyamadıkları program sonrasında da ailece buluşmak dileğiyle ayrıldılar. “Film Gibi Hayatlar” Ayla Algan’ın konuk olduğu dopdolu bir programla daha 04.08.2019 Pazar günü saat 12.00’de TRT2’de.

Editör: TE Bilisim