Geçtiğimiz günlerde Hülya Avşar kendisine soru soran muhabire "Bir şey söyleyeceğim. Siz niye böyle gerizekalı oluyorsunuz?.. Böyle bir soruya cevap vermeyeceğimi bile bile aklınızca soru sormak için soruyorsunuz." şeklinde cevap verirken muhabirin "Hakaret ediyorsunuz" sözleri üzerine "Evet.." diyerek "Gerizekalı" demeyi sürdürmüştü..

Kendilerine yapılan bu hareketi kınayan Magazin Gazetecileri adına Magazin Gazetecileri Derneği bugün Hülya Avşar`ın kendisine 30 Mart 2012 tarihinde bir ihtarname çekti.

Bu ihtarnamenin çekilmesi sonrası MGD (Magazin Gazetecileri Derneği) bugün bir de bildiri yayınladı...

İşte o bildiri;

Değerli Meslektaşlarımız

Çalışmaları ve röportajları sırasında magazin gazetecilerine, özellikle de gece muhabirlerine yapılan sözlü ve fiziki saldırılar son zamanlarda artmış bulunmaktadır.

Magazin Gazetecileri Derneği olarak 1992 yılından bu yana derneğimizin amacı doğrultusunda mesleğimize ve meslektaşımıza yapılan her türlü saldırıda gece-gündüz meslektaşlarımızın yanında olduk.

Son olarak Hülya Avşar’ın çeşitli ortamlarda magazin muhabirlerinin haysiyet ve şerefine yönelik sarf ettiği hakaretlerin artması sebebiyle kendisine ekte sunduğumuz ihtarnameyi göndermek zorunda kaldık.

Bu ihtarnamelere rağmen meslektaşlarımıza yapılan saldırıların devam etmesi halinde bu ve benzeri olaylarda dik duruşumuzu sürdüreceğimizi, meslektaşlarımız adına yasal yollara başvuracağımızı sizinle de paylaşmak istedik .

Ancak bazı olayların genç meslektaşlarımızın deneyimsizliklerinden dolayı büyüdüğünü gözlemlemekteyiz. Bu tür olayların çoğalmaması açısından birlikte düzenleyeceğimiz meslek içi eğitimlerin faydalı olacağını düşünüyoruz. Bize bu konuda destek olacağınıza inanıyoruz.

Saygılarımızı sunar çalışmalarınızda başarılar dileriz. 03.04.2012

Magazin Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu adına;
SİNAN TOSUN - Başkan



Editör: TE Bilisim