Mehmet Ali Birand, dün safra kesesindeki stent değişimi için Amerikan Hastanesi’nde ameliyat olmuştu. Birand'ın operasyon sırasında kalbinin durduğu ve doktorların çabasıyla yeniden çalıştırıldığı ortaya çıkmıştı.

Amerikan Hastanesi’nden yapılan açıklamada da “Safra yollarındaki darlığa yönelik bir girişim geçiren Mehmet Ali Birand, gözlenen kardiyak sorunlar nedeniyle yoğun bakımda izlenmektedir” açıklaması yapılmıştı.


UMUR BİRAND'DAN AÇIKLAMA

Ben Umur Birand, babam halen yoğun bakımda. İyileşmesi için dua ediyoruz. Gösterdiğiniz sıcak ilgi için çok teşekkürler.


Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nden açıklama:

Mehmet Ali Birand hastanemizde yatmakta olup, yoğun bakımda tedavisine devam edilmektedir.

Sağlık durumundaki gelişmeler basınla yazılı olarak paylaşılacaktır.


- Birand’ın tedavi gördüğü hastaneye ziyaretçi akını


Gazeteci Mehmet Ali Birand'ın sağlık durumuna ilişkin olumsuz haberlerin medyada yayılması üzerine, çok sayıda ünlü isim Birand'ın tedavi gördüğü hastaneye akın etti.

Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand, geçtiğimiz günlerde Özel Amerikan Hastanesi'nde safra kesesi ameliyatı olmuş, safra kesesine stend takılmıştı. Dün yoğun bakımda olduğu açıklanan Biran'ın, bugün ölüm haberi yayıldı. Sosyal paylaşım siteleri ve medyada Birand'ın vefat ettiğine yönelik mesaj ve haberler yer aldı. Bunun üzerine, Birand'ın oğlu Umut Birand, babasının Twitter hesabından, tedavinin devam ettiğine yönelik açıklama yaptı. Hastane de yaptığı yazılı açıklama ile bu bilgiyi doğruladı.

Birand'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi almak isteyen çok sayıda ünlü isim hastaneye akın etti. Hastaneye gelenler arasında, Gazeteci Ali Kırca, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Gazeteci Ertuğrul Özkök, eski siyasetçi Orhan Birgit, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de vardı.
Editör: TE Bilisim