Yaklaşık 5 yıldır gazetenin Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Fatih Altaylı, tartışmalı manşetleriyle hafızalarda yer etmişti. Başbakan Erdoğan’ın Habertürk’e verdiği talimatlarla ilgili ses kaydı internete düşen Fatih Altaylı, katıldığı canlı yayınlarda oldukça zor anlar yaşamıştı. Altaylı’nın istifası ise ünlülerin aklına geçen sene Habertürk canlı yayınında Levent Kırca’yla yaptığı tartışmayı getirdi. Fatih Altaylı, kendi programı “Teke Tek”e Levent Kırca’yı konuk etmiş ve Altaylı programda “yalakayım” demişti. İstifanın duyulmasından sonra Türk sanat müziğinin ünlü sanatçısı Onur Akay Twitter'da Levent Kırca’nın sözlerini hatırlatırken, Şarkıcı Atilla Taş ise “Alo Fatih! dediklerinde yapsaydın bir anlamı vardı, arkanda koca bir halk vardı.” dedi. Fatih Altaylı görevdeyken, Ece Temelkuran, Bekir Coşkun, Amberin Zaman, Rahşan Gülşan başta olmak üzere çok sayıda gazeteci ve yazar gazeteden ayrılmıştı.

İşte o ilginç diyalog:
Fatih Altaylı: Ben salak mıyım?
Levent Kırca: Salaksın…
Fatih Altaylı: Tabii salağım…
Levent Kırca: Demin de “ben yalaka mıyım” dedin…
Fatih Altaylı: “Yalakayım” dedim”
Altaylı'nın istifasından sonra atılan tweet’ler:
Onur Akay: Ampulün etrafında sinek uçuyorsa söndürün ve Fatih Altaylı için Levent Kırca'nın söylediği doğru kelimeyi düşünün. İşte sinek kalmadı.
Atilla Taş: Fatih Altaylı istifa etmiş, ahh! Be abicim, sen o işi, Alo Fatih! Dediklerinde yapsaydın bir anlamı vardı, arkanda koca bir halk vardı.
Editör: TE Bilisim