İstanbul Swissotel'de Yıldırım Mayruk'un düzenlediği '2023'e Hikayeler Cennet' temalı defilede ünlü mankenler Ece Gürsel, Deniz Pulaş, Ebru Ürün, Sema Şimşek, Ceylan Saner podyuma çıktı. Defileyi izleyenler arasında; Seda Sayan, Gönül Yazar, Nur Yerlitaş, Belma Simavi, Semra Özal, Siren Ertan, Emel Acar, Faize Sevim, Jale Yılmabaşer, Demet Hanif, Gül Erdem, Sema Çelebi, Defne Samyeli, Melek Baykal, Hande Demir Acar, Nihan Çelikkaya, Pınar Aylin, Banu Zor.lu gibi ünlü isimler dikkat çekti.

Ünlü modaci "Yıldırım Mayruk 2023'e Hikayeler" adini verdigi defilelerin 21.sini dün Swisotelde yapılan defileyle tanıttı. Deniz Pulaş Sema Şimsek, Ece Gürsel ve Ebru Ürün gibi modellerin podyuma çıkarak 74 parca koleksiyonu tanıttğı defile; aralarında Gönül Yazar, Siren Ertan, Nur Yerlitaş, Seda Sayan, Hande Acar, Sema çelebi, Semra Özal gibi tanıdık isimlerin de olduğu yaklaşık 1000 davetlinin büyük beğenisini kazandı. Mayruk'un 65. koleksiyonu olan '2023'e Hikayeler 21. Bölüm' "Cinnet Geçiren Moda Dünyası'na Cennetin Sunumu" sloganıyla davetlilerin beğenisine sunuldu.

Sarı, pembe, uçuk pastel mavi, pastel yeşil, kırmızı, saks mavisi ve siyah renklerin hakim olduğu, şifon, tül, güpür dantel ve payetten oluşan koleksiyonda en çok uzun gece elbiselerinin şıklığı dikkat çekti.
Barbaros Şansal, Silivri'de Ergenekon'dan tutuklu bulunanlara dikkat çekmek için podyuma kelepçe ile çıktı...

Defile sonunda podyuma çıkan Yıldırım Mayruk ve Barbaros Şansal büyük alkış alırken, Şansal'ın sol bileğindeki kelepçe dikkat cekti. Şansal, kelepçeyi Silivri'de tutuklu bulunanlara dikkat çekmek ve Ergenekonu protesto etmek amacıyla taktığını açıkladı. Deifleye izlemeye gelenler arasında; Şansal'ın ortaklarım dediği katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife'nin amcası ve eşi de vardı.

Barbaros Şansal ve Yıldırım Mayruk

Füze kalkanlarına karşı durmuş, dimdik omuzlar...

Adeta, matematik formülü drapelerinin arasına gizlenmiş bir nefes. Masumiyetin dişiliğinin silaha dönüştürüldüğü baş döndüren kıvrımlar…

Neruda’nın pastel sislerinin ardından kıvrak dans çalımları ile sürülen en keskin makas darbeleri,  her tür ışıkta, Atatürk’ün geometri kitabından aldığı disiplin ve duruş, alabildiğine içi dışı kendinden emin bir dikiş ile cinnet geçiren moda dünyasından sıyrılıp, estetiğin cennetine girilebiliyordu. Füze kalkanlarına karşı durmuş dimdik omuzlar, özgürlük ile şefkati birleştiren truvakar kol boyları, şiddete karşı kafa tutan adaletli yakalar, kısacık tayyör etekleri ve pantolonlar ile yollar bir kez daha uygun adım çağdaşlık balyozuyla sarsılıyordu. Emprimenin fırça ile olan flörtünde, aşk çiçeklerinin şehvetli renklerinin yepyeni bir kişilikle uçuşan ipeklerin temasının tendeki esintisine kendiliğinden oluşan bir fırtına sunuşu vardı. Derin yırtmaçlar ile sarınma yerine etrafında koşar adım aşkları yönetimle sarıp sarmalıyordu. Bir milyon meleğin, rengarenk tül kanatlarının savaşının cennetten kaçışlarının lilalarına eşlik eden bebek pembesidir. Masumiyet ve pembe gün batımında ise, Ata’dan alınan başak saçlara ve mavi gözlere göz kırparak yurduma yeniden modanın cennetini sunuyordu…  Bu sayede Atatürk’e yücelen merdivenlerde Türk kadınları dünyayı aydınlatıyor, bu yürüyüş ve her yürüyüş O’na olan şükran borcumuzun 21. bölümünde de onur belgesi olarak işleniyordu.
Olcay Ünal Sert   
 
Editör: TE Bilisim