Balerin ve dansçılardan ilham alan, onların zarafeti, duruşu, naifliği ve özgür olma hissini mayolara yansıtan bikini ve mayo markası 5th Position yeni koleksiyonunu Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında tanıttı.


Tasarımlarında sade olduğu kadar sofistike tonlar barındıran ve giyenlerin dans eder gibi rahat ve zarafet içinde hareket edebilmesini hedefleyen 5th Position, 15 Mart Salı günü, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul kapsamında gerçekleştirdiği defileyle, yeni koleksiyonunu sergiledi. İlk koleksiyonları ile geçtiğimiz sene büyük başarı yakalayan, New York ve Sydney'de de satışa çıkan ve plajların en çok tercih edilen markaları arasında yerini alan 5th Position defilesi bu yıl da yeni renkleri ve modelleriyle büyük beğeni topladı.


‘’What’s beneath the shell’’ Kabuğun Sakladığı

Koreograf ve Dansçı olan Buse Uğur ve model Ezgi Bozkurt’un, enerjisini yazdan alanlar için tasarladığı zarif mayolar bu yaz ‘Kabuğun Sakladığı" koleksiyonu ile plajlarla buluşacak. 5th Position SS’16 koleksiyonunda kumun inciye dönüşmesini anlatıyor. Bu koleksiyonda da markanın tasarımlarında yine en önemli çıkış noktası yalınlık, silüeti vurgulayan ince detaylar, rahat hissetmek ve gerçekten rahat olmak. Parçaların renkleri ise pastel tonlarda ve parlak dokulu kumaşlardan oluşuyor.


İlhamını baleden alıyor!

5th Position, ilhamını baleden alıyor ve balenin başlangıç pozisyonlarının beşinci ve sonuncu olanını temsil ediyor. İzleyenlerde zarafet hissi uyandıran 5th Position, baleye yeni başlayan bir kız çocuğu içinse kendini ispatlamak, büyümek, kendine güvenmek anlamına geliyor. Marka ise bu değerleri plajlara taşımayı vadediyor.

Dansın sadeliğini, naifliğini ve özgür olma hissini bikini ve mayolara yansıtan “5th Position”ın mayo ve bikinilerinin sunulduğu defilenin stylingini Tuğçe Ülkümen yaparken, müzikler Gökçe Özücoşkun tarafından defile için özel olarak hazırlandı. Defilenin makyaj tasarımını ise MAC Kozmetik üstlendi.
Editör: TE Bilisim