Deniz Berdan’ın, Disney’in fantastik macera filmi “Muhteşem ve Kudretli Oz”dan esinlenerek hazırladığı “Deniz Berdan inspired by Oz The Great and Powerful” isimli koleksiyonundan dört parça, geçtiğimiz 17 Şubat Pazar günü Londra Moda Haftası kapsamında Somerset House sanat merkesinde düzenlenen özel bir etkinlik ile uluslararası basına tanıtıldı.

Filmde James Franco’nun canlandırdığı Oscar Diggs’in güçlü Oz büyücüsüne dönüşmeden önce sihirbazlık yaptığı sirkten, iyi cadı Glinda’nın (Michelle Williams) yaşadığı Beyaz Şato’dan ve kötü cadı Evanora’dan (RachelWeisz) esinlenerek hazırladığı tasarımları oldukça ilgi gören Berdan:
“Bu sihirli dünyanın bir parçası olduğum ve büyük zevk alarak hazırladığım koleksiyonumun bir kısmını Londra Moda Haftası kapsamında sunma fırsatını yakaladığım için çok mutluyum. Kostümlerin Londra’da olduğu gibi Türkiye’de de ilgi göreceğini umuyorum” dedi. 10 parçadan oluşan koleksiyonda ana karakterlerin yanı sıra filmin gerçek üstü karakterlerinden biri olan Porselen Kız, filmin atmosferini oluşturan Sirk, Çin Mahallesi ve Zümrüt Şehir gibi farklı öğelerden de ilham alındı.

8 Mart’ta dünya ile aynı anda, Türkiye’de de vizyona girecek filmin galası 7 Mart’ta Marmara Forum’da gerçekleştirilecek. Gala’da Deniz Berdan’ın Muhteşem ve Kudretli OZ filmine özel hazırladığı “Deniz Berdan inspiredbyOzThe Great andPowerful” koleksiyonu izleyicilerle buluşacak. Marmara Forum ziyaretçileri 8-17 Mart tarihleri arasında alışveriş merkezindeki özel etkinlik alanında sergilenecek olan koleksiyonu görebilecek.

Deniz Berdan'ın tasarımları Londra'dan sonra İstanbul'da görücüye çıktı
Editör: TE Bilisim