Haliç Üniversitesi öğrencilerinden çok özel defile; 'Gizemli Öykülerde Kadın'

T.C. Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri, 2011–2012 eğitim öğretim yılına ait, dokuma, baskı, giysi tasarımı ve uygulamalarından oluşan proje çalışmalarını tamamlamıştır. Tarihi yarımadaya ait görsellerin, özellikle Sultanahmet bölgesinin konu olarak alındığı öğrencilerin bu çalışmaları, Osmanlı döneminde kadın cezaevi olarak kullanılan, günümüzde Klasik ve seçkin ortam “CoCo Mendy’s” isimli Mekânda, Barbaros DEMİR ve Menderes YILDIRIM sponsorluğunda, basın ve çok özel konukların izleyebileceği “GİZEMLİ ÖYKÜLERDE KADIN” isimli, sıra dışı bir defilede sunulacaktır.

Erez Eğilmez 

Üniversite Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Sinan Artan Himayelerinde, Rektör vekili Prof. Dr. Önder ÖZKAZANÇ, Prof. Dr. Şebnem TEMİR ve Prof. Dr. Esin SARIOĞLU’nun katkıları ve Danimarka kraliyet ailesi moda danışmanı Karim FİZİ’nin desteği ile 21 Haziran 2012 Perşembe günü saat 19,30’da, “GİZEMLİ ÖYKÜLERDE KADIN” isimli Yılsonu defilesinde, Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümünün ikinci, üçüncü ve son sınıf öğrencilerinden 30 yetenek, tarihi yarımada ve Sultanahmet bölgesiyle başlayan serüvenlerinin, yaratıcılıklarının ve sonunda ortaya çıkan ürünlerinin yer aldığı, fakülte atölyelerinde, ilk fikirden son rötuşa, kendi özgün düşüncelerinin yarattığı, sabırla oluşturdukları 50 parçalık çok özel koleksiyonu ünlü koreograf Erez EĞİLMEZ’in sunumuyla Basına, Sektöre, Eğitimcilerine ve Davetlilere sunacaklar.
'Muhteşem Yüzyıl' dizisinin Mahidevran'ı Nur Fettahoğlu, koreografisini
Erez Eğilmez'in düzenleyeceği 'Gizemli Öykülerde Kadın' adlı defilede podyuma çıkacak.

Medya ve basın kuruluşlarına çok özel sürprizlerin hazırlandığı bu sıra dışı defilede “CoCo Mendy’s” isimli Mekân, günümüze kadar pek çok özelliğini koruyarak gelmiş olan Sıra Selviler - Taksim’de Balıklı Rum Vakfı’na ait yapıdadır. Bina, M.Pierre Salamone mimarlığında 185 yıl önce yapılmış ve mekân yeni restore edilmiştir. Bu tarihi yapıda hizmet veren, müze atmosferini aratmayan, Mimari dokusu ile sanatın buluştuğu, zaman zaman farklı defilelere ev sahipliği yapmış olan mekân, 1827 yılından beri içinde pek çok hikâyeyi ve kültür mirasını barındırmış olup, Osmanlı döneminde bir süre kadın cezaevi olarak da kullanılmıştır.

Yakışıklı manken Yüce Arslan, çok özel defilede podyuma çıkacak...

“GİZEMLİ ÖYKÜLERDE KADIN” isimli, sıra dışı bu defilede


“Lale Devri” dizisinin ünlü oyuncusu Açelya Elmas,

“Muhteşem Yüzyıl” dizisinin ünlü oyuncusu Nur Fettahoğlu,

“Adını Feriha Koydum” dizisinin ünlü oyuncusu Çiğdem İrtem,

Burcu Yasa,

Asya Öztürk,

Hacer Tulu,

Özge Nahay,

Alaz Kopruvalı,

Özge Acı,

Esrin Özgüler,

Hale Tulgar,

İkbal Tulgar,

Deniz Öney,

Levent Karabudak,

Yüce Arslan,

Nurlana Jabrayilova,

gibi ünlü mankenlerin sunacağı defilenin sahne koordinatörlüğünü Yağız Yeniçeri ve Onur Bekir yapacaktır. Uluslararası modern dansçı Yonca Ural ve İspanya’da Saint Sebastian Film Festivalinde en iyi kısa film ödülünü almış genç sanatçı Mehmet Göçmen’in sanatları ile destek verecekleri defile sonrasında yapılacak sürpriz parti ile haliç üniversitesinin 2012 yılı moda etkinliği son bulacaktır.

'Lale Devri' dizisinin başarılı oyuncusu Açelya Elmas, Erez Eğilmez'in koreografisini hazırlayacağı defilede podyuma çıkacak. Haliç Üniversitesi öğrencilerinin tasarımlarının sergileneceği defileye ilginin büyük olması bekleniyor. 

'Adını Feriha Koydum' dizisinin başarılı oyuncusu Çiğdem İrtem podyuma çıkacak.

Alaz Koprulvalı
Editör: TE Bilisim