Davetiyelerin satışından elde edilecek gelirin Konya Valiliğinin belirleyeceği yardıma muhtaç çocuklara bağışlanacağı projede Özge Ulusoy dışında Londra’dan 15 model defilede yer alacak. Medyadoktoru Yapım firması adına açıklamada bulunan projenin yapımcısı Savaş Uğurlu, “Dünyanın birçok ülkesinden ziyarete gelinen güzel illerimizden Konya’mızda, en eski uygarlık merkezlerinden biri olan Anadolu Selçuklu döneminin kıyafetlerini uluslararası platformlarda büyük başarılara imza atmış Zeynep Kartal tasarlayacak. Anadolu Selçuklu dönemi günümüze dek az işlenmiş bir konu. Bizim bu önemli kültürü unutma şansımız olamaz. Gerek Anadolu Selçuklu Defilesi gerekse yapacağımız projelerde Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi ülkemizin Gücünü Keşfetmesi adına çalışmalar yapıyoruz. " dedi.

DEFİLE 8 NİSANDA KONYA DEDEMAN'DA

Uğurlu, Konya’da yapacakları projeye uluslararası davetlilerinde katılacağını belirterek, ‘Defilemizin Tasarımlarını gerçekleştirecek olan, Zeynep Kartal ile Anadolu Selçuklu Defilesi bağlamında Konya’mızı ve kültürümüzü tüm dünyaya anlatmayı hedefliyoruz. 8 Nisan'da da Konya Dedeman Otel’de gerçekleştireceğimiz defilede, Londra’dan defileye çıkacak 15 model dışında dünyanın en büyük haber kanallarıyla tanınmış isimlerini proje kapsamında Konya'da misafir edeceğiz. Toplumların hafızalarını tazelemek ve tarihi hasretleri gidermek gayesiyle Konya'da yapacağımız bu defileyle Anadolu Selçuklu medeniyetini bugünün diliyle görücüye çıkaracağız.

ZEYNEP KARTAL: "ANADOLU SELÇUKLU GÜNÜMÜZE UYARLANACAK"

Anadolu Selçuklu Defilesinin tasarımlarını gerçekleştirecek olan Zeynep Kartal, tasarımla ilgili olarak: Anadolu Selçuklu Defilesinde tasarlayacağı 25 parça özel koleksiyonda Anadolu motiflerini ve renklerini temelaldığını, o dönemde olduğu gibi kendisinin de 7 çeşit kumaş deseni kullanacağını, az işlenmiş bir kumaş türünün olduğunu, yüzyıllar içerisinde toplumların gösterdiği bir değişimle birlikte anıların zamana yenilebileceğini, 21. Yüzyılın hızı ve küresel dünya, kültürel öğelerimizle aramıza mesafe koysa da nostaljik hasretleri gidermenin yöntemlerini aradıklarını, Anadolu Selçuklu döneminin önemli hikayesinden yararlanılarak hazırlanacak olan koleksiyonun 21. yüzyılın güncelliğini de içinde barındıracak günümüzün Avrupa’sı tarafından şekillendirilen moda kavramına alternatif bir bakış açısı olması yönüyle Anadolu Selçuklu projesinin, güncel bir tasarım hareketi olacağını, defilenin sosyal sorumluluğu olmasının kendisini gururlandırdığını ifade etti.
Editör: TE Bilisim