İzmirli sanatçı Zeynep Bastık, 13 sanatçı konuğu ile Kırıkkale'de eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Emine Bulut'un geride kalan kızı F.B.V.'ye destek olmak amacıyla konser düzenledi.

Maddi gelirinin tümü küçük kız çocuğunun eğitimi ve psikolojik desteği için bağışlanacak olan konsere binlerce duyarlı vatandaş katıldı.

Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşen konserde sanatçı Bastık'a sahnede Reynmen, Oğuzhan Koç, Berkay, Ceylan Ertem, Fikri Karayel, Anıl Piyancı, Aybüke, Can Ozan, Grogi, Jabbar, Kalben, Nev, Yase eşlik etti.

Toplumsal olaylara duyarlı Kalben'den birlik çağrısı

Sahne  de iki şarkı söyleyen Kalben 'Bu güzel ve birleştirici topraklarda çocukların, genç kızların, kadınların yaşam haklarına, eğitim olanaklarına, eşit çalışma ve üretme koşullarına her birimiz sevgi ve şefkatle; özen ve inançla destek olmalıyız. Şimdi, Emine Bulut’un yıldız tozu olup üzerimize yağdığı günlerin gölgesinde ismini kalbimize kazıdığımız binlerce rahmetli kadının, annenin ışığında umut için çalışmalıyız. Korkusuz ve aydınlık günler için geleneklerimizi, yöntemlerimizi gözden geçirmeli ve şiddete, saldırganlığa, cinayete, zulme son vermeliyiz' diyerek açıklama yaptı.

6 bin İzmirli'nin tıka basa doldurduğu konser alanında, sanatçılar şarkılarını başta Emine Bulut olmak üzere Türkiye'de şiddet gören, öldürülen kadınlar ve geride kalan çocukları için söyledi.

Editör: TE Bilisim