MESAM’ın 8. Olağanüstü Genel Kurulu’nda Divan Başkanlığı’nın aldığı kararların durdurulması amacıyla İstanbul 1. Fikri ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesi’nde açılan dava sonuçlandı. Mahkeme, Ahmet Koç ‘un Divan Başkanlığını yaptığı 8. Olağanüstü Genel Kurulu’nda aldığı mevcut yönetimin azli yolundaki kararı tedbiren durdurdu. Bu arada muhalefetin genel kurul’dan hemen sonra TC İstanbul 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne yaptığı “MESAM’a kayyum atanması” yolundaki başvurusu da yine aynı mahkeme tarafından, dava dilekçesi reddedilerek görevsizlik kararı verildi.

Müzik dünyasının yakından takip ettiği bu gelişmeler üzerine MESAM Başkanı Arif Sağ, bugün MESAM’da bir basın toplantısı düzenledi.

Ahmet Koç ‘un Divan Başkanlığı yaptığı 8. Olağanüstü Genel Kurul’da aldığı kararların hukuksuz olduğunun mahkeme tarafından da onaylandığını ifade eden Başkan Arif Sağ, MESAM’ın üzerinde oynanmak istenen oyunları bozduklarını söyledi. MÜYORBİR Başkanı da olan Ahmet Koç’un daha önce yapılan MESAM Genel Kurulu’ndaki taraflı ve hukuksuz yönetimi sebebiyle alınan kararların da Kültür Bakanlığı tarafından yok hükmünde sayıldığını hatırlattı.

Arif Sağ, "Cahille cahil, hainle hain olmayacağız" dedi.
Türkiye’nin en büyük telif kurumunun başında görev yapmaktan onur duyduğunu dile getiren Başkan Arif Sağ “Ben bana emanet edilen şeye ihanet etmem. Sanat hayatım boyunca bu böyle oldu. MESAM’da göreve başladığımızda yönetimdeki arkadaşlarımla hakaret ve iftiralara maruz kaldık. Ama biz cahille cahil, hain ile hain olmayacağız” ifadesini kullandı.

MESAM Başkanı Arif Sağ "MESAM'a dokundurtmam" dedi.
MESAM’da görevi, devraldıklarında kurumun her yıl 1 milyon TL zarar ettiğini, şimdi ise artıya geçtiğini dile getiren Arif Sağ “MESAM üzerinde oynanan oyunları bozacağız. Türkiye’nin en büyük telif kurumu MESAM’a dokundurtmayız. MESAM’a bağlı eser sahiplerinin haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. MESAM’ın haklarını kimseye yedirtmem” dedi.

Bazı kişilerin MESAM’ı işlevsiz hale getirmek ve zarara uğratmak istediklerinin altını çizen Başkan Sağ, olaylı son genel kurulda yapılmak istenenin bu amaca hizmet ettiğini dile getirdi. Genel Kurul’dan sonra geçen 21 günlük süre içinde MESAM’a kamuoyunu önünde atılan iftiralar nedeniyle kurumun iş göremez hale getirildiğini hatırlattı. Hukuksuz girişimlerin karşısında olacaklarını ifade eden Başkan Arif Sağ “MESAM’ı sahipsiz, başsız bırakmadık. Beni suçlu, hukuk dinlemeyen adam ilan ettiler. Ancak mahkemenin aldığı bu tedbir kararı bu iddialara verilecek en güzel cevaptır. Ama aynı gün görevi bitmesi gereken Divan Başkanı Ahmet Koç’un görevinin devam etmesi hukuksuzluk değil midir?” dedi.

TATLISES BU SÖZLERİYLE SUÇ İŞLİYOR

Başkan Arif Sağ, İbrahim Tatlıses’in Twitter üzerinde MESAM yönetimi ve kendisine yönelttiği suçlamalar için de şu ifadeyi kullandı: “İbrahim’le tartışmam. Tatlıses’i birileri yanlış bilgilendiriyor. Mahkemenin daha yeni aldığı kararlar ortada. Tatlıses bu sözleriyle suç işliyor. Yolsuzluktan içeri gireni savunuyor, ona yıllarca sahip çıkan Arif Sağ’a ise büyük haksızlık yapıyor. Gün gelecek İbrahim bu laflarını düzeltecek” dedi.
Editör: TE Bilisim