BANU'dan Koleksiyonluk Albüm

Olcay Ünal Sert

'Canım Can Çekişmede', 'Kırık Hava' ve 'Gider Olduk' adlı cd'lerde Banu'nun yorumladığı, 70'li ve 80'li yıllara damga vurmuş önemli eserler yer alıyor.

Toplamda 35 şarkının yer aldığı 3 cd'lik albümde, Aysel Gürel, Zülfü Livaneli, Aziz Nesin, Ülkü Tamer, Sebahattin Ali, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Ahmet Çuhacı ve Banu Kırbağ'ın söz ve besteleri yer alıyor.

Plaklarda yer alan eserlerin dijital ortama aktarılmasını önemli buluyorum. Her ne kadar bazı sanatçıların eski albümleri Plak olarak günümüzde nostaljik olarak yeniden yayınlanıyorsa da günümüzde çoğunlukla şarkılar dijital platformlardan ve CD'lerden dinleniyor.

Banu Kırbağ'ın Güvercin Müzik'ten yayınlanan 3 CD'lik 'Koleksiyon albümünde 35 şarkı yer alıyor.

Banu'nun 12 şarkılık ilk cd'si 'Canım Can Çekişmede' adlı albümde; Sevgi Kuşun Kanadında, Güneş Topla Benim İçin, Memik Oğlan, Bırakma Beni, Sitem gibi önemli eserler bulunuyor.

Yine 12 eserin yer aldığı ikinci cd 'Kırık Hava'da albüme adını veren Kırık Hava, Bırak Ellerimi, Gölge, Beni Düşüneceksin, Tahliye gibi sevilen şarkılar var.

11 şarkının yer aldığı 'Gider Olduk' adlı 3. cd'de yine Banu'nun o duygusal yorumuyla Acem Kızı, Yüreğimiz Sevda Bizim, Yüreğime Ektim Seni, Gider Olduk, Gül Kurumasın, Çivi, Mektup, Yanıyor Beynimin Kanı gibi sevilen şarkılar yer alıyor.

Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun Sitem, Aziz Nesin'in Tahliye, Aysel Gürel'in sözlerini yazdığı, Banu Kırbağ'ın bestesini yaparak yorumladığı; Beni Düşüneceksin, Bırak Ellerimi, Her Günüm Sevda Günüdür ve Çivi, Ülkü Tamer ve Zülfü Livaneli'den Güneş Topla Benim İçin favorilerim arasında.

Banu'nun o duygusal sesini özleyenler, özellikle nostalji tutkunları, Türk Edebiyatı'nın önde gelen isimlerinin eserlerinin yer aldığı bu 'Koleksiyon'luk albümü kaçırmasınlar.

Editör: TE Bilisim