Alternatif müziğin en heyecan verici yeni isimlerinden Hakan Akay’ın dokuz şarkıdan oluşan ilk stüdyo albümü “Olması Gereken Gibi” We Play etiketiyle Nisan ayında müzik dinleyicisinin beğenisine sunuldu.

Erim Hüner’in fotoğraflarını çektiği albümün ilk video klibi Barış Manço coverı “Alla Beni Pulla Beni” şarkısına, DNA Film’den Erdinç Kazımoğlu yönetmenliğinde Riva’da üç farklı mekanda çekildi. Doğukan Manço'da klibe eşlik etti.

 

Barış Manço’nun klasikler arasına giren “Alla Beni Pulla Beni” şarkısının cover versiyonu haricinde yer alan sekiz şarkının söz ve besteleri Hakan Akay düzenlemeleri ise Bora Küçükyılmaz tarafından gerçeleştirildi. Mix ve masteringi Levent Büyük tarafından yapılan albümün tüm kayıtları Stüdyo 18’de yapıldı.

 

Lise yıllarından beri kurduğu gruplarda gitar çalıp vokal yaparak müzikle aktif bir şekilde ilgilenen Hakan Akay, hayatla ilgili yaşadığı, gördüğü paradoksları, yalnızlık olgusunu, tezatlar üzerine kurduğu dünyasını yazdığı şarkıları ile anlatıyor. Hakan Akay “Olması Gereken Gibi” albümü için; 'Ruhumuzun derinlerinde kırgınlıklar biriktirdiğimiz tarafımıza yapılan bir müzik yolculuğu, çocuksu bir haykırış ama ne hayat kadar net ne de bir o kadar muamma, bir yüzleşme, yalnız kalamayan yalnızlara mecazi bir terapidir bu albüm.' diyor.

 

Gürültüden arınmış steril bir soundun hakim olduğu, temiz gitar tonlarının kullanıldığı albümde, Hakan Akay’ın vokal performansı olarak yatkın olduğu, new wave, indie, pop rock gibi müzik akımları modern bir anlayışta kullanıldı.

Editör: TE Bilisim