Ustaları unutmadı.

İstanbul’un tek gazinosu ve en nezih eğlence mekanı Günay Restaurant’ta önceki akşam, müzik dolu çok özel bir gece yaşandı.

Aşk şarkılarını en güzel yorumlayan sanatçı Ferhat Göçer’in programı ahd-ı vefa açısından son derece anlamlıydı. Ünlü sanatçı son 5 ayda yitirdiğimiz 5 değerli müzik adamını şarkılarıyla peş peşe andı.

Programdan önce kuliste bir basın toplantısı düzenleyen sanatçı bir süre önce kaybettiğimiz Müslüm Gürses ile ilgili üzüntüsünden söz etti. Yeni albüm hazırlıklarının sürdüğünü, albümünün Sonbahar’da çıkacağını söyledi.
GÜLDEN KARABÖCEK BESTESİ 'DİLEK TAŞI' İLE FERDİ ÖZBEĞEN'İ ANDI

Daha sonra sahneden, “Yakın zamanda çok değerli müzik adamlarını peş peşe kaybettik. Birlikte onları analım istiyorum” diyen Ferhat Göçer uzun uzun alkışlandı.

Bu gece için özel bir repertuar hazırlayan ünlü şarkıcı, yitirdiğimiz müzik adamlarının eserlerinin yanı sıra, kendi şarkılarını ve çok sevilen başka şarkıları da seslendirdi.

Sanatçı programına, geçen ay aramızdan ayrılan Ferdi Özbeğen’i yad ederek başladı. Özbeğen’in kendisini çok iyi yetiştirmiş, aydın bir insan ve önemli bir ses olduğunu vurgulayan Göçer,  Gülden Karaböcek ile ünlenen ‘Dilek Taşı’ şarkısını söyledi.

Ardından, geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz Müslüm Gürses’i tanıyıp onunla şarkı söylemenin kendisine onur verdiğini belirterek. “Müslüm Baba ile ilgili unutamadığım bir anım var” dedi ve şunları anlattı:

“BAKTIM, MÜSLÜM BABA ŞARKININ O SÖZLERİNİ SÖYLEMİYOR”


“Teoman’ın ‘Paramparça’ isimli şarkısını aldığı albümü yeni çıkmıştı. O vesileyle televizyon programıma konuk aldık. Program öncesi birlikte şarkının provasını yapıyoruz. Şarkıyı söylerken baktım bazı sözlerini atlıyor, söylemiyor. Hani, ‘Kayıp bir bavul gibiyim havalalanında, Ya da boş bir yüzme havuzu Sonbaharda’ diye geçen sözleri okumuyor. ‘Müslüm Baba orayı niye atlıyorsun?’ diye sordum, ne dedi biliyor musunuz?
‘Ferhatcığım o sözler bizi bozar!’
Müslüm Gürses böyle kendine has bir insandı. Program biterken, kameraya baktı ve şöyle söyledi:
‘Evet sayın seyirciler bugün de değerli kardeşim Ferhat Güzel’in programına konuk olduk!’ Seyirciler, ‘Hayır, hayir Ferhat Göçer’ diye düzeltince, şöyle bir durdu, baktı ve…
‘Güzellll, o da güzel kardeşim, o da güzel…’ deyiverdi…

Ferhat Göçer ardından Günay’ın konuklarına ‘Paramparça’ isimli şarkıyı söyledi. Tüm salon, hep bir ağızdan sanatçıya eşlik etti.

BERKANT’I VE NEŞET ERTAŞ’I DA ANDI
Göçer, üçüncü olarak 5 ay önce vefat ettiğimiz ünlü şarkıcı ‘Berkant’ için alkış istedi ve ‘Dünyada yazılmış en güzel şarkılardan biri’ diyerek, dinleyicileri ile birlikte ‘Samanyolu’nu söyledi.

Daha sonra Geçen yıl hayata veda eden Neşet Ertaş’a sözü getiren Ferhat Göçer, “O gönül bağlarını en sıkı birleştiren ozandı, Allah rahmet eylesin” dedi ve ‘Ah Yalan Dünya’ ile ‘Neredesin Sen’ şarkılarını seslendirdi…

VE KEREM GÜNEY’İN ŞARKISINI SÖYLEDİ
Vefalı sanatçı son olarak da yine geçen yıl yitirdiğimiz değerli besteci Kerem Güney’in bestesi ‘Aldırma Gönül’ü söyledi.

Ünlü şarkıcı Sabahattin Ali’nin sözlerini yazdığı ‘Aldırma Gönül’ü söylerken Günay’ın bütün müşterileri ayakta, coşku içinde kendisine eşlik ettiler.

“BEN PRİMİTİF SİMBİYOTİK’İM”
Programı sırasında sahneden bayan hayranlarının ‘Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan,
Ferhat Göçer “Kadınlar baş tacımız’ diyorlar ya, yalan söylüyorlar. Türkiye geçen sene 210 kadın cinayetiyle dünya sıralamasında en üstlerde bulunuyor. Kadına şiddet ancak eğitimle önlenir. Eğitimi ülkemizin her yerine, her yaşa önem vererek yaymalıyız. Hepimiz kadınlarımıza sahip çıkmalı, onlara gereken önemi, saygı ve sevgiyi göstermeliyiz. Ben bu anlamda Primitif Simbiyotik’im!” Ferhat Göçer, bu sözlerinin açılımını ise şöyle yaptı: “Yani, ‘Basit Aile Adamı’ yım"
Editör: TE Bilisim