Ünlü caz şarkıcısı Dee Dee Bridgewater’ın “O harika bir yazar, uzun zamandır onun gibi güzel hikayeler anlatan bir erkek şarkıcı dinlemedim” dediği caz ve soul müziğin ünlü vokali Gregory Porter İstanbul’da! Gregory Porter’ın Allaturca Music Production Management organizasyonuyla düzenlenen konseri 28 Kasım’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek. Sanatçı yeni albümü “Liquid Spirit”in tanıtım turnesi kapsamında İstanbullu müzik severlerle buluşuyor.
 
Porter, 3. albümü “Liquid Spirit”i diskografisinde mantığa dayanan bir ilerleme olarak görüyor. Sanatçının sosyo-politik gözlemleri ve romantizm gibi temalarla harmanladığı albümü 14 parçadan oluşuyor. Sanatçının bu yeni albümü onun caz ve R&B şarkıcıları arasında yükselişinin haklı nedeni olarak gösteriliyor. Porter, kendisine ait 10 yeni parçasının bulunduğu albümünde “I Fall in Love Too Easily”, Abbey Lincoln'ün “Lonesome Lover” ve Ramsey Lewis'in hit parçası “The 'In' Crowd”u yeniden yorumluyor.
Kaliforniya doğumlu Brooklyn asıllı Gregory Porter ilk albümü “Water” ile 'En İyi Caz Vokal Albümü' dalında Grammy’ye aday olmuştu. Sanatçı ikinci albümü  “Be Good” ile de 'En İyi Geleneksel R&B Performansı' dalında tekrar Grammy adayları arasında yer aldı. Gregor Porter 2012’de bu albümü ile Amerika ve İngiltere listelerinde en iyi albümleri arasında yer aldı, NPR'ın '2012'nin En İyi 100 Şarkısı' ve '2012'nin En İyi Müzikleri' listelerine girdi, iTunes 'Yılın Caz Albümü' ve Soul Track 'Yılın Albümü' seçildi. “Be Good” albümü Edison Ödülü ile onurlandırıldı.
 
Önemli eleştirmenler tarafından caz müziğin yeni kralı olarak görülen Porter, Joe Williams, Nat Cole, Donny Hathaway ve Marvin Gaye gibi isimlerle birlikte anılacak kadar güçlü bir sanatçı olarak adından söz ettiriyor.
Porter kendisini bir caz vokalisti olarak görse de blues, soul ve gospel tarzı müziklerden çok etkilendiğini ve bu türlerin kendi müziği içinde yer bulduklarını özellikle dile getiriyor.
Sanatçının İstanbul konserinin biletlerine Biletix üzerinden ulaşılabilir.
Editör: TE Bilisim