Bağlama virtüözü, Türkiye’nin en önemli müzik adamlarından Ahmet Koç’un 7. stüdyo albümü “Renkli-Türkçe”, Avrupa Müzik etiketiyle müzik marketlerde yerini aldı. Albümden ilk video klip Ahmet Koç ve Gripin düeti “Sus Söyleme”ye çekildi.

Dünya müzik piyasasında yer edinmiş yerli-yabancı sayısız sanatçının albümlerinde prodüktörlük ve aranjörlük görevi üstlenen Ahmet Koç, 7. Stüdyo albümünü yayınladı.

Bugüne kadar yaptığı tüm albümlerde konseptler belirleyen, dünyaca ünlü starların şarkılarını bağlaması ile yeniden yorumlayan Ahmet Koç, “Renkli-Türkçe” adını verdiği bu albümde, solist düetlerinin yanı sıra yine enstrümantal eserlere yer verdiği bir repertuar hazırladı.
Gripin, Kibariye, Betül Demir ve Göksel “Renkli-Türkçe”de…

Yaklaşık 2 yıllık bir çalışmanın bir ürünü olan Ahmet Koç’un yeni albümü “Renkli-Türkçe”de 4 düet, 5 enstrümantal toplam 9 şarkı yer almakta. Düetler de ise Gripin, Kibariye, Betül Demir ve Göksel’in farklı performansları dikkat çekiyor.

Albümün ilk konuğu olan son dönemin en önemli rock gruplarından Gripin, sözleri Louis Aragon’a bestesi Zülfü Livaneli ye ait “Sus Söyleme” isimli şarkı da Ahmet Koç ile birlikte yorumluyorlar. Bu işbirliği rock müzik ile bağlamanın ne kadar uyumlu olduğunu heyecanlı bir yorum ve icra ile gözler önüne seriyor.

İlk video klip “Sus Söyleme”ye…

“Renkli-Türkçe” den öncelikle radyolar aracılığıyla ilk paylaşılan şarkı olan “Sus Söyleme”, aynı zamanda albümün ilk video klip şarkısı. Mustafa Uslu yönetmenliğinde Polonezköy’de at çiftliğinde çekilen video klipte Ahmet Koç ve Gripin performansları ile yer aldı. Yabancı modellerin görüntüleri ve animasyonlar eklenerek güçlü görsellerle oluşturulan “Sus Söyleme”nin video klibi müzik kanalları dışında Avrupa Müzik ve MÜ-YAP’ın resmi youtube.com adresinden de izlenebilir.
Yapımcılığını Avrupa Müzik’in, prodüktörlüğünü Deniz Erdem ve Cengiz Erdem’in, müzik direktörlüğü ve aranjörlüğünü Ahmet Koç’un yaptığı “Renkli-Türkçe”den sürprizler devam edecek.
Editör: TE Bilisim