Gülten Ankara doğumlu Müzik eğitimine 1993 yılında İhsan Öztürk Halk Müziği Eğitim Okulunda başladı. Nota, solfej ve bağlama dersleri aldı. 4 yıllık bir eğitimden sonra, Ankara Radyosu sınavlarını kazandı. 7 yıl görev yaptı. Bununla birlikte sahne çalışmalarına da başladı. 5 yıl Yol Arkadaşları Grubunun solistliğini üstlendi. Bu süre içinde grubun iki albümünde ve Aydın Öztürk Bestelerini Söylediler 1 de birçok eseri seslendirdi. İlk albümünü Zerreyi 2008 çıkardı.
 
AŞKIN GİRDABI GÜLTEN'İN 2. SOLO ALBÜMÜ
Albümün yönetmenliğini Erdal Erzincan üstlendi. Çok önemli müzisyenlerimiz Arif Sağ-Erdal Erzincan - Baran Özer-Ertan Tekin-Osman Aktaş - Ömer Aslan - Timur Atasever  sazlarıyla demlendi. Vokalleri ile Erdal Erzincan Tolga Sağ ve Özcan Türe  eserlere can verdiler. Ortaya çok başarılı bir albüm çıktı. Aşkın Girdabı emekle zenginleştirildi.
 
GÜLTEN BENLİ'NİN AŞKIN GİRDABI ADLI ÇALIŞMASI TÜRKÜ FORMUNDAKİ BESTELERİN AĞIRLIKTA OLDUĞU BİR ALBÜM
 
Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan, Aşık Mahzuni Şerif, Zaralı Halil, Muhlis Akarsu, Neşet Ertaş, Musa Eroğlu, Erdal Erzincan, Adem Aslandoğan, Yavuz Top, imzaları var. Ayrıca anonim türküler de var. Türkülerin otantik renkleri de var. Aranjelerde ve enstrümanların kullanımında bu zengin bakış açısı düşünülmüş. Gültenin ses rengi ikisiyle de iyi örtüşmüş
 
ALBÜMDE 12 ESER VAR:
Tevekte Üzüm Kara, Hasretin Beni Hasta Eyledi, Yaralı Gönlüme Tabip Olsana, Ah Edip De Feryat Figan Ağlama, Beyim Gözün Aydın Olsun, Dolap, Aşkın Girdabı, Yüceden Mi Geldin Sen Seher Yeli, Anam Ağlar Başucumda Oturur, Deli Poyraz, Çarkı Boş Dünya, Senden Midir Benden Midir ve Halaylar ( Bülbül Halın Kalmaya- Şık Şık Bilezik Kolunda-Oy Senem-Bayburtun İnce Yolunda-Al Gelin Yazık Sana)
 
Albümün İlk Klibi güzel bir  NEŞET ERTAŞ eseri olan ANAM AĞLAR BAŞUCUMDA OTURUR adlı türküye klip çekildi ve bir çok müzik kanalında yayını sürüyor.
Editör: TE Bilisim