İSTANBUL'DAN DÜNYANIN EN BÜYÜK GÖSTERİSİ GEÇTİ:
ROGER WATERS "THE WALL" İLE SAHNEDEYDİ


Garanti Bankası sponsorluğunda, BKM ve GNL organizasyonu ile 4 Ağustos akşamı gerçekleşen ‘The Wall Live’ konseri için seyirciler öğle saatlerinden önce konser alanına akın etti. Konserin başlamasına 3 saat kala kapların açılmasıyla yerlerine koşan seyirciler, bir konserden öte muhteşem bir görsel şova tanıklık etti. “The Wall” konserinin İstanbul ayağını, 40 bini aşkın müzik sever izledi.

75 tırla, 3 ayrı ekiple kurulan dev prodüksiyon ile Roger Waters, son yılların en görkemli gösterisini 4 Ağustos akşamı İTÜ Stadyumu’nda sahneledi. Konserine, “Merhaba İstanbul! Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu konser adalet için!” sözleriyle başlayan Roger Waters “The Wall” sahnesiyle, 120 metrelik duvarı, dünyanın en kapsamlı projeksiyon şovu ile her şarkıya özel hazırlanmış görselleri, dev kuklaları ve daha bir çok sürprizle seyircisinin heyecanını her dakika daha da arttırdı. Gösterinin daha başında duvara çarpan uçak, izleyenlerin aklını başından aldı.
Önemli olaylar The Wall'de duvara yansıdı.
Roger Waters, Taksim Gezi Parkı olaylarında ölenleri anarken 'Devlet terörü' ifadesini kullandı.

İTÜ ÇOCUK KOROSU EŞLİĞİNDE “ANOTHER BRICK IN THE WALL”

“Another Brick in The Wall” şarkısını İTÜ Çocuk Korosu ile birlikte seslendiren Roger Waters, şarkıya eşlik ederek çocuklarla dans etti.

“THE WALL” SAHNESİ GEZİ OLAYLARI’NDAKİ KAYIPLARA DA KUCAK AÇTI

Dünyanın akışını değiştiren isimler ile hayatları ellerinden alınmış kişilerin yansıtıldığı duvar sahnesi, “The Wall”un en çok alkış alan bölümlerinden biri oldu. Türkiye’den 17 Eylül 1961’de idam edilen Adnan Menderes, 24 Ocak 1993’te öldürülen Uğur Mumcu ve 19 Ocak 2007’de öldürülen Hrant Dink de yer aldığı bölümde, İstanbul’a özel, Gezi Olayları’nda hayatını kaybeden 4 ismin de fotoğrafı eklendi.

In the flesh ile başlayan konser, Thin İce, Another brick in the wall, Happy days ile devam etti. The Wall albümünün tamamının çalındığı konserde 27 parça dinleyicinin tamamıyla birlikte dev bir koro eşliğinde sesledirildi. Gösteri The trial ve Outside the wall ile sona erdi.
Roger Waters, “The Wall” turnesini, 21 Eylül’de Fransa’da gerçekleştireceği son şovuyla sonlandıracak.

Pink Floyd'un kurucusu Roger Waters İstanbul'u salladı.



Editör: TE Bilisim