Televizyon zararlı birşey
 
“TV zararlı olduğu için izlemiyorum, her şey inanılmaz bir ticaret üstüne kurulu. Bu kadar ticaret varsa ortada mutlaka.  Normalde televizyon bir kültür aracıdır, ama her şeyi aşmış durumda. Reyting üzerine kurulan bir dünya var, bu kadar rakamlar üzerine kurulu bir dünyada seni takmazlar, bu dünyanın bütün yerlerinde geçerli. Eskiden devletin dayatması vardı şimdi özel sektörün dayatması var, onlar beni rahatsız ediyor. Ondan sadece maçları izliyorum.
 
Bugün Pop Müziği Bulaşık Müzik
 
Kıraç bugün üretilen müziğin bulaşıcı müziği olarak adlandırdı. Bu müzik türünün çok karmaşık ve sanat adına estetikten yoksun olduğunu söyleyen Kıraç “Müzik güzeldir, onu sunuşun önemlidir. O sunuş biçimi kaliteli ise müzikte kalitedir. Bugün pop müziğe bakın, o bulaşık müziğin içinden geliyor. Bir yandan sürekli aynı ritim geliyor, bir yandan darbuka bir yandan garip bir synth ses, neymiş efendim günümüz müziğine uyuyoruz. Uymuyorsunuz, hiçbir bilginiz yok, bulaşıksınız, ne bulursanız alıyorsunuz ve içine koyuyorsunuz. Çorba gibi bir müzik oluyor, bulanık, estetikten yoksun,…  Biri çıkıp benim estetik anlayışı bu diyebilir ve kendi çamuru bu savunabilir, ama sanat bunu reddeder. Her şey var içinde, Hi pop popüler oluyor hemen içine katalım, işte Arabesk darbuka katalım.. Tamamen o yazı nasıl geçiririz mantığı ile yapılan müziklerden oluşuyor pop müzik buda “bulaşık müzik”  benim gözümde.” Yorumunu yaptı.

Kıraç, Michael Kuyucu'ya konuk oldu. Sanatçı müzikteki yozlaşmayı sert dille eleştirdi. Pop müziği bulaşık müziğe benzeten Kıraç "TV seyretmek zararlı" dedi.

Kıraç’tan Radyolara ve Popçulara Sert Eleştiri
 
Kıraç, Michael Kuyucu’ya albümüne adını veren “Çık Hayatımdan” adlı şarkısını ülke gündeminde yaşanan yoğun haberlerden bulandığı bir gün yazdığını söyledi. Kıraç “Bir gün haberleri dinlerken bir anda “senin olduğun cennete bile girmem” lafı çıktı ağzımdan ve bu şarkı albümün çıkmasına üç ay kala albüme girdi” dedi. Kıraç Türkiye’de pop müzik ve popüler kültür ile ilgili çok sert eleştirilerde bulundu:

Radyolar tek tipleşti... Gerçekleri söyleyince 'Kıraç çok konuşuyor' diyorlar      
  
 
“Benim son dönemlerde ürettiğim albümler sert değil, böyle bir eleştiri geliyor bazen ama ben katılmıyorum. Ben müzik çalıcıların, radyolar başta olmak üzere, tek tipleştiğini düşünüyorum. Bu kadar tekdüze bir yayın anlayışına üzülüyorum. Radyolarda ki önemli isimler de bundan şikâyetçiler. Benim ilk albümlerimde sert albümlerdi. Şimdi öyle bir yere kaldırıldı ki müzik anlayışı hep pop müzik kazanıyor. Niye? Çünkü pop müzik sisteme tamamen uyuyor, her şeye uyuyor. Hiçbir şeye hayır demiyor, bir şeye de hayır de kardeşim. Bu kadar mı iyi gidiyor dünya birazda sanatçı olun, sadece tüccar olmayın, birazda emeklerinizin karşılığı verin. İnsanların sizden duymak istediklerini verin, ya da meydanlara çıkmayın, bir de çıkıp playback şarkılar söylüyorsunuz.. Sonra da Kıraç çok konuşuyor diyorlar. Ben bunları kendim için söylemiyorum, ben yıllık konserlerimi veriyorum, diğer işlerim var. Evet herkes kelle koltukta olabilir ama bu kadar değil. Bir zamanlar Bora Ayanoğlu , Alpay vardı  “Fabrika Kızı” diyordu, bir şeyler diyordu. Bu kadar mı güzel her şey. “
Editör: TE Bilisim