İstanbul’un en nezih eğlence mekanı ve tek gazinosu Günay Restaurant’ta dün gece tam anlamıyla müzik ve eğlence dolu bir gece yaşandı. Türk Sanat Müziği’nin en önemli isimlerinden Muazzez Abacı iki yıl aradan sonra İstanbul’da ilk kez sahneye çıkarken, sahnelerin sevilen solisti Fatih Ürek ile master’lı sanatçı Sibel Mirkelam Günay’ı dolduran konuklara unutamayacakları bir program sundular.

Türk Pop Müziği’nin ünlü sesi Ajda Pekkan da Muezzez Abacı’yı sahnede izleyenler arasındaydı. Süperstar, Günay’a kızkardeşi Semiramis Pekkan ve arkadaşlarıyla gelmişti.

BVS Group’a ait Günay’daki bu müthiş eğlence gecesinin, Şadan Kalkavan, Sibel Vatandost, Erkan Sela, Murat Öktem, Behzat Gerçeker, Samsun Demir, Mehmet Dalmaz, Taşkın Sabah, Seyyal Taner, Ali Rıza Binboğa, Cüneyt Ortan, Seda Akay gibi seçkin konukları da vardı.

“AJDA İLE DÜET YAPACAĞIZ”
Muazzez Abacı sahneye çıkmadan önce kuliste habercilerin sorularını yanıtlarken, Ajda Pekkan ile birlikte bir albüm hazırladıklarını ve stüdyoda çalıştıklarını açıkladı. Önümüzdeki aylarda çıkacak Türk Sanat Müziği albümünde Pekkan ile 4 şarkı da düet yapacaklarını belirten sanatçı albümün öyküsünü şöyle anlattı:
“Öncelikle şunu söyleyeyim, bu gece sahneye çıkacağım için mutluluktan ölüyorum. Şarkı söylemek benim için çok büyük bir mutluluk. Ajda benim 40 yıllık arkadaşım. Birlikte çok güzel bir projeye imza atacağız. Önce Türk Müziği albümünü çıkaracağız, sonra Enbe Orkestrası, Ajda ve ben Türkiye’nin her yerinde konserler yapacağız. Çok güzel sürprizlerimiz olacak. Caz müzik de söyleyeceğim. İngilizce ‘Unforgettable’ gibi şarkıları da okuyacağım sahnede. Birkaç yıl önce Ajda’nın konserindeydim. Sahneden bana, ‘Seninle Türk Müziği okumak istiyorum” dedi. Latife yapıyor zannettim. Sonradan proje gelişti.“

“BEN YARGITAY MIYIM?”

Basın söyleşisine katılan Enbe Orkestrası’nın kurucusu Behzat Gerçeker de, Muazzez Abacı gibi büyük bir sanatçıyla çalışmanın kendisini ve ekibini çok heyecanlandırdığını belirterek, “Müzik adına çok güzel şeyler olacak” dedi.

Bu arada bir televizyoncu Abacı’ya, “Ajda Hanım sizin yakın arkadaşınız. Ajda Pekkan ve Bülen Ersoy arasındaki kırgınlıkla ilgili siz ne düşünüyorsunuz?” şeklinde soru yöneltti. Abacı bu soruya, “Ben Yargıtay mıyım?” diye cevap verdi ve konuşmak istemediğini söyledi.

5 ay kaldığı Amerika’dan bir hafta önce dönen Abacı, sahneye modacısı Şehriban İpek’in iki günde hazırladığını söylediği siyah renk bir elbiseyle çıktı.

Sahneye, güftesi Vecdi Bingöl’e, bestesi Sadettin Kaynak’a ait ‘Üzgünüm Leyla’ isimli şarkıyla çıkan Muazzez Abacı seyirciden büyük alkış aldı. “Bütün masalara gidip hepinizi öpeceğim; sevgili yarenler, sevgili 40 yıllarım, 45 yıllarım. Beni ihya ettiniz. Allah da sizi sevindirsin” diyen ünlü sanatçı Günay’da tam anlamıyla Türk Müziği ziyafeti çekti.


“TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL SANATÇISI BİZİMLE BİRLİKTE”

Abacı, programının ilerleyen bölümlerinde saz arkadaşlarını susturarak şu anonsu yaptı:

“Türkiye’nin en büyük sanatçısı, en güzel sanatçısı, sevgili arkadaşım, dostum Ajda Pekkan da bu gece bizimle beraber. O bizim Ajda’mız. Hoş geldi, sefa getirdi. Onunla birlikte düet yapmak bana nasip olacak inşallah. Birlikte albüm yapıyoruz.”


Muazzez Abacı, Ajda Pekkan’ın yanında oturan kardeşi Semiramis Pekkan’ı ise şu sözlerle anlattı.

“Ben 1974 yılında ilk kez gazino sahnesine çıkarken, rahmetli ilk kocam sana şöyle demişti: “Endamın, encamın, yürüyüşün, konuşman Semiramis Pekkan gibi olsun. Kendine onu örnek al”

Yıllara meydan okuyan Ajda Pekkan ve Seyyal Taner Muazzez Abacı'yı dinledi.

Ünlü sanatçı ardından şöyle devam etti:
“1974 yılında ilk 45’lik plağım çıkmıştı. Bir yüzünde ‘Silemezler Gönlümden’, diğer yüzünde ‘Duydum ki Unutmuşsun’ şarkıları vardı. Hadi şimdi onları söyleyelim…”

Muazzez Abacı programını bitirdikten sonra, Ajda Pekkan ile kız kardeşi Semiramis Pekkan birlikte kulisteki odasına uğrayarak kendisini kutladılar.
Editör: TE Bilisim