Murat Ateş ilk albümü ‘’RÜZGAR’’ ile iz bırakmaya geldi...
 
28 Kasım Aydın doğumlu olan Murat Ateş, müziğe çok küçük yaşlarda başladı. İlkokul yıllarında müzik öğretmeni tarafından yeteneği keşfedilen Ateş, ilk sahne deneyimini 11 yaşındayken öğrenim gördüğü okulunun gecesinde yaşadı.
 
Ege Bölgesi’nin ileri gelen müzik adamlarından şan dersleri aldı. Bu bölgenin güçlü ve kaliteli orkestrası olan hatta Özcan Deniz’in de yetişmiş olduğu Çarlı Ekspres tarafından gruba davet edildi. 14 yıl boyunca bu ekiple birlikte birçok konser verdi
 
1998 yılında ise Bülent Ersoy’un kadrosuna dahil olarak pek çok konserde birlikte yer aldılar.
 
Murat Ateş’in ‘’RÜZGAR’’ adını taşıyan ilk albümünde Emirkan, Hakkı Yalçın, Gökhan Tepe, Süleyman Akyıldız gibi pek çok ünlü ismin izlerini bulacaksınız. Albüme adını veren şarkının sözleri Emirkan ve Murat Ateş’e ait olup, müziği ise yine Emirkan imzası taşımaktadır. Albümün aranjörlüğünü ise usta yorumcuların vazgeçemediği isimler olan Erdem Yörük ve Ozan Beydağı üstlendi.
 
Albümde yer alan 'Çatlatalım' adlı şarkıya İtalya'nın yedi farklı şehrinde renkli ve eğlenceli bir klip çekildi. Yönetmenliğini Şahin Yiğit’in üstlendiği klipde İtalya'nın ünlü modelleri yer aldı.

Çatlatalım adlı şarkının klibi izlemek isterseniz; http://www.kralmuzik.com.tr/video/Murat-Ates-Catlatalim/1664
 
RÜZGAR - SÖZ: MURAT ATEŞ & EMİRKAN / MÜZİK : EMİRKAN
ÇATLATALIM - SÖZ & MÜZİK: SÜLEYMAN AKYILDIZ
AĞLAMA GÖZLERİM - SÖZ: HAKKI YALYIN / MÜZİK: GÖKHAN TEPE
EVLENELİM -  SÖZ & MÜZİK: EMİRKAN
ÜÇ SANİYE - SÖZ & MÜZİK: EMİRKAN
AŞK GİTSİN Mİ - SÖZ & MÜZİK: EMİRKAN
Murat Ateş, 'Rüzgâr' adlı ilk albümünün ilk klibini Venedik'te 'Çatlatalım' adlı şarkıya çekti. Ateş'e İtalyan mankenler eşlik etti.
Editör: TE Bilisim