Murat Kekilli “Bu Akşam Ölürüm” şarkısına İranlı sanatçı Camran Rasoolzahed ve Amerikalı sanatçı Della Miles ile düet yaptı.

Ünlü sanatçı Murat Kekilli, uzun bir aradan sonra sürprizlerle dolu yeni albümüyle hayranlarıyla buluşacak. “Bu Akşam Ölürüm” şarkısına İranlı sanatçı Kamran Rasoolzahed ve Amerikalı sanatçı Della Miles ile düet yapan Kekilli oldukça heyecanlı. Müzik direktörlüğünü Teoman Alpsakarya’nın yaptığı “Tensel Temas” adlı albüm 20 Mayıs’ta çıkacak.

11 Mayıs'ta İran’da konser vermeye hazırlanan sanatçı, “En son 32 yıl önce Emel Sayın İran’da konser vermiş. Yıllar sonra Türkiye’den benim konser verecek olmam fazlasıyla beni sevindirdi” dedi.
İran’ın kültürü hakkında çok fazla bilgisi olmadığını belirten Murat Kekilli; “Bugüne kadar Almanya, İngiltere, Hollanda’ya gidip konserler verdim. Doğrusu İran’dan teklif beklemiyordum. Orada da bu kadar sevildiğimi bilmiyordum” dedi.

Kekilli duygularını şöyle paylaştı: Sanat bütünleştiricidir. Umarım bu konser ikili ülkeler arasındaki gergin olan iilişkilerin de düzeltilmesine ön ayak olur.
Bugüne kadar İran’a hiç gitmediğini söyleyen Murat Kekilli, “İranlı çok hayranım var, bazen dışarıdan anlatılanlar doğru olmayabiliyor. Türkiye içinde farklı düşünenler, ‘Yabani Türkler’ diyenler olabiliyor. Bu kabuğu kırmadık mı? Zamanla kırdık.. Türkiye’yi gördüklerinde fikirleri değişiyor.” dedi
İranlı sanatçı Kamran Rasoolzadeh’in “Bu Akşam Ölürüm” şarkısını ilk duyduğunda Türk öğrencilere kimin okuğunu sorup menajeri vasıtasıyla kendisine ulaştıklarını belirten Murat Kekilli, “Bu düetle kardeşliğin farkına vardık. Her şeyiyle etkilenebilecek, kırılgan bir albüm oldu.” dedi.
Kamran Rasoolzahed ile stüdyoya girmeden önce Taksim’de buluşup tanıştıklarını söyleyen Murat Kekilli, “Albümde damar şarkılarda var. Kendimin dinleyeceği bir albüm oldu.Çok güzel olunca insan bazen paylaşamaz. Sevgilisini, çok sevdiği bir şeyi paylaşamaz. Bazen benim olsun diyor insan” diyerek özverili bir çalışma yaptıklarının altını çizdi.
Whitney Houston ve Michael Jackson’un vokalisti Della Miles’in de düete dahil olmasıyla, “Üçümüz bir araya gelip, üç farklı coğrafyayı tek şarkıda birleştirdik.” dedi.
Yıllar önce İran’da Şah Pehlevi döneminde Ajda Pekkan ve son olarakta Emel Sayın konser vermişti.

OLCAY ÜNAL SERT
Editör: TE Bilisim