Politikacılar da unutmadı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: "İnna lillahi ve inna ileyhi raciun" Müslüm Gürses'e Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Sanat dünyası yasta


Arabesk müziğin Babası Müslüm Gürses'in ölümü sanat dünyasını yasa boğdu. Ölümünün ardından sanatçı dostları şunları söyledi.

Orhan Gencebay: Benim çok eski bir dostumdu, fazla görüşemiyorduk ama birbirimizi sever sayardık. Benden de küçüktükr. Türk müziğine çok hizmet etmiş, kendine has bir yorumcudur. İnsan olarakta altın gibi bir kalbi vardır. Çok sevilen bir sanatçıydı. Fanatikleri çok, nadir karakteristik özellikleri olan, nevi şahsına münhasır kişilerden bir tanesiydi. Ameliyat olmadan 4 ay öncede telefonla konuşmuştum. Moral vermeye çalıştım, ertesi gün ameliyat oldu. Ameliyatı da çok iyi geçmişti, emin ellerdeydi. Kalbinden bir sorun yoktu fakat sonradan diğer organlardan rahatsızlandı. Karaciğer, böbrek ve akciğerleri sorunları çıkınca şaşırdık tabi. Dua ettik ama, kısmeti buymuş. Allah gani gani rahmet eylesin, hepimizin başı sağolsun. Önce Muhterem (Nur) hanıma başsağlığı diliyorum, sabırlar diliyorum. Son zamanlarda sanat dünyasından çok kayıplar oldu. İnşalllah bundan sonra olmaz diye temenni ediyoruz, dua ediyoruz.

Gülden Karaböcek: Büyük bir sanatçıyı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Çok iyi bir insandı. Unutulmaz şarkılara imza attı. Şarkılarıyla o hep yaşayacak. Tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Acı haberi duyunca hemen dua okudum kendisine. Herkeste dua okusun, başka hiçbir şeyden fayda yok. Allah ralhmet eylesin, mekanı Cennet olsun.

Ferdi Tayfur: Aynı dönemin sanatçısıyız. O da benim gibi garibanlıktan geldi. Çok yokluklar çekti. Yaptığı şarkılarla Türkiye'ye mal olmuş bir sanatçı. Asla yeri dolmayacak, hepimizin başı sağolsun.

Erol Büyükburç: Allahın emri bu. Biz ne kadar yaşarız bilemiyoruz ama hastaneye ziyarete gittiğimde Hakkın rahmetine yol almış dedim, hissettim. Müzik konusunda çok derin istişarelerde bulunurduk. Son derece dingin, aklı başında, az konuşan erdemli bir kişilikti. Allah gani gani rahmet eylesin. Cennette de bulunacağına inanıyorum ben.

Sevim Emre:
Kendine has güzel bir yorumu vardı Müslüm Gürses'in. Son derece üzüldük. Başından beri takip ediyorduk, ben de Orhan beyde. Malesef mucize gerçekleşmedi. Mücizeler olur hayatta çünkü. Tanrı, mucizelerde yaratıyor, bekledik ama olmadı. Çok üzücü. Son zamanda sanat dünyasından o kadar kayıplar varki gerçekten insan, hakikaten çok üzülüyor. Bu hayat son derece boş. Ben küçükken hiç ölünmeyecek zannederdirm. Bazı şeyleri öğrendiği zaman insanın, hayatı daha çok sevmemiz, daha çok sıkı bağlanmamız gerektiğine inandım. Hayat çok boş, 3 günlük dünya. Kalp kırmadan, gönül kırmadan, sevgiyle bakarak yaşamalıyız, Müslüm bey öyle bir insandı. Son derece efendi, kimseye zararı olmayan iyi bir insandı. Allah rahmet eylesin.

Hasan Yıldırım: Müslüm ağabey ile çalıştım ben. Müslüm Gürses'in ile bir devir kapandı. Müslüm Gürses, halk müziği, rock müzik dahil her türde müzik okuyan ufku geniş bir sanatçıydı. Sevenlerinin başı sağolsun.

Sibel Can: Müslüm babamızı müzik dünyasının önemli bir değerini , bir efsaneyi kaybettik :( Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum..Türkiye'nin Başı Sağolsun.. 

Mustafa Sandal: Kötü haber hepimizi derinden üzdü. Müslüm Gürses'e Allah'tan rahmet ailesine ve Türk halkına başsağlığı diliyorum. Mekanın cennet olsun usta

Mustafa Ceceli: Müslüm Gürses... Allah rahmet eylesin...

Mesut Yar: Delikanlılık inceden bir yetimdir artık

Hamdi Alkan: Müslüm Baba da veda etti... "İtirazım Var" desek de bu hakikat ile herkes zamanı gelince yüzleşecek. Mekanın cennet olsun Müslüm Gürses.

Burcu Güneş: Müslüm Gürses "Müslüm baba"... Allah rahmet eylesin.. Ailesine sabırlar versin.

Betül Demir: Müslüm Gürses... bogazimizda dugumlenen bir hickirik gibi simdi.... nur icinde yat

ACI PAZAR

Müslüm Gürses'in vefatı twitter'a da damgasını vurdu, sevenleri acı haberi yorumladı:

-Aşk tesadüfleri sever, kader ayrılıkları. Erken ayrıldın Müslüm Baba.

-Müslüm Gürses'in şarkılarını bilmem ama iyi insan olduğunu, mazlum olduğunu, adam olduğu kimseye zararı olmadığını bilirim, saygı ile anarım

-Yerin dolmaz ama kabrin nur ile dolsun Müslüm Gürses

-Müslüm Gürses vefat etmiş mekanı cennet olsun sevenlerinin ve tüm türkiyenin başı saolsun.. :(

-Kemanlar sesiz kaldı, masalar boş, şarkılar öksüz, sen gittin ya baba bir türlü kendimizi avutamadık.

-Kendine has olmanın kalıcılığın anahtarı ve müziğin de en büyük birleştirici olduğunun en güzel örneğiydi,Müslüm Gürses.Allah rahmet eylesin

-2013 öylesine umut dolu gelmişti ki, onca verdiğimiz kayıplarla beraber sanırsam aldanmışız. Nurlar içinde yat
Editör: TE Bilisim