Nadide yeni albümü 'Hayat Aşktan Yana'nın ilk klibi için kamera karşısına geçti

İlk kez bir albümde ekip ile çalışan Nadıde, repertuar aşamasında yüzlerce şarkıyı hep  beraber dinledi... Şarkıların önce demolarını hazırladı. Albüm konseptine uyanmayan şarkılar elendi. Ve stüdyo aşamasında yine aynı titizlikle çalışıldı.

Bir seneye yakın süren albümün, hazırlık ve yapım çalışmalarını bitirmek üzere olan ve bu albümüyle yenilenen Nadide, albümün ilk klibi için kamera karşına geçen geçti. Hakan Yonat yönetmenliğinde çekilen klip 24 saat sürdü. Soyut anlatımla bir aşk hikayesinin anlatıldığı klip, albüm çıkışıyla beraber tv ekranında ve digital platformlarda yerini alacak.

TMC Müzik etiketiyle Mayıs ayının ikinci haftası raflarda yerini alacak olan albümün , fotoğraf çalışmasında Zeynel Abidin Ağgül'ün objektifine  poz veren Nadide, klip çekiminde de yazın aydınlık rengi olan beyaz rengi tercih etti.

Güçlü yorumu ve özenle seçilen repertuvarı ile NADİDE yenilendi… TMC MÜZİK etiketi ile çıkacak olan albüm için uzun dinlemeler ve demolar sonrasında 10 şarkı seçildi. Aranjörlüğünü Sadun Ersömez ve Nevzat Yılmaz’ın üstlendiği albümde akustik bir sound tercih edildi.“Hayat Aştan Yana” albümü ile müzikal kariyerinde emin adımlarla ilerleyen NADİDE, ekibiyle 1 yılı aşan bir sürede çalışmalarını tamamladı. 

Değerli besteci ve söz yazarları Aysuda Ülkü Zeren, Cem Özkan, Edip Emre, Hülya Şenkul, Müfide İnselel, Serdar Aslan, Namık Naghdaliyev albümde şarkıları ile yer aldılar. Ayrıca orjinali Nikos Karvelas’a ait bir şarkı ve yine orijinal sözü Gianis Parios, müziği Vasilis Klouvatos’a ait iki yunanca eser Müfide İnselel sözleri ile adapte edildi.

Albümde sırayla “Taşındığım Yüreğinden”, “Beni Sordu mu?”, “Kimsesiz Biri”, “Sensiz Yaşar mıyım?”, “Öyle Sevdik Biz”, “İçimin İstanbul Yanı”, “Kâfi Zulmün”, “Dön Bana”, “Aşk Beni de Al” adlı şarkılar ve “Taşındım Yüreğinden” şarkısının farklı bir versiyonu yer alıyor. Albüm fotoğraflarını başarılı fotoğrafçı Zeynel Abidin Ağgül çekti.

Albümüm çıkış şarkısı söz ve müziği Serdar Aslan’a ait olan “KİMSESİZ BİRİ”. Şarkıya Hakan Yonat yönetmenliğinde klip çekildi. Film sokağı stüdyolarından özel olarak hazırlanan dekor ve ışıkla senkron çekimlerle birlikte fantom kamera da kullanılarak çekilen özel sahnelerle görsel zenginlik yakalandı.
Editör: TE Bilisim