Türk Pop müziğin ünlü ismi Nükhet Duru Amerika’da sahneye çıktı. Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen “Cumhuriyet Balosu”nda sahneye çıkan sanatçı, aralarında Amerikalı davetlilerinde bulunduğu bin kişilik seyirci karşısında Türkçe repertuvardan oluşan şarkılar söyledi.
Merkezi Los Angelas’ta bulunan Güney Kaliforniya Türk Amerikalılar Derneği (ATASC - Association of Turkish Americans of Southern California) nin Delta Hotels Garden Grove’da düzenlediği davette Türk Amerikalılar, Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. Yıl dönümü etkinliği için bir araya geldiler. Dernek başkanlarından Burcu Tansu’nun düzenlediği ve Türkiye’den Nükhet Duru’nun davetli olduğu balo oldukça renkli ve coşkulu geçti. Nükhet Duru’nun Türkçe şarkılardan oluşan repertuvarı ile memleket hasreti dindiren Amerika’daki Türkler, cumhuriyet coşkusunu ve vatan hasretini dile getirdiler. Balo’dan elde edilen gelirin bir bölümü ise Engelsiz Yaşam Vakfı’na bağışlandı. Engelsiz Yaşam Vakfı, Los Angelas Şubesi Başkanı Elif Piscane davete eşi ile birlikte katıldı ve yapılan bağışı teslim aldı. Elif Piscane ve dernek başkanı Burcu Tansu yaptıkları açıklamada “Uzakta bile olsak kalbimiz Türkiye’de. Yapılan bu davetin önemi büyük. İstedik ki Cumhuriyetimizin 95. Yıl dönümü için bir araya gelmişken Türkiye’deki ihtiyaç sahibi insanlarımıza da elimizi uzatabilelim. Bu amaçla gelirimizin bir bölümünü Engelsiz Yaşam Vakfı’na bağışladık” dediler.
Engelsiz Yaşam Vakfı Los Angeles tamsilcisi Elif Piscane ve Güney Kaliforniya Türk Amerikalılar Derneği Başkanı Burcu Tansu

Editör: TE Bilisim