‘’Mutasyon’’isimli albümünn 4. teklisi, sözüve müziği Mert Ekren imzalı‘’Alayına İsyan’’isimli şarkıiçin bambaşka bir video çalışmasına imza atan Deha Bilimlier, yeni video klibinde Türkiyede uzun zamandır toplum arasında yer alan tabu ve önyargılarıkonu aldı.
 
Müjdat Küpşi yönetmenliğinde, Onur Özışık prodüktörlüğünde ve Bener Hamamcı’nın stil danışmanlığında gerçekleşen çekimlerde sanatçıya yakın arkadaşlarıDilara Endican, moda tasarımcısıEmre Erdemoğlu ve oyuncu Yiğit Durdağ’da oyunculuklarıyla eşlik etti.
 
Oyuncu Yiğit Durdağtarafından canlandırılan Hz. İsanın uyanışsahneleri ve LGBT bayrağına sarılıiki erkeğin mahkum görüntülerinden oluşan tanıtım görselleri sebebiyle sosyal medyada tepki toplayan videoda bu iki sahne dışında Dilara Endican’ın estetik olduğu sahneler ve ünlümoda tasarımcısıEmre Erdemoğlunun Azraili canlandırdığısahnelerin de çok konuşulacağıöngörülüyor.
 
Dünden bugüne, İnsanoğlunu Kıyamet Günü’ne götürecek sürecin konu olarak ele alındığıvideonun Tv ve İnsternet için iki farklımontajıhazırlandı. İnternet üzerinde ilk olarak 02 Haziran 2014 Pazartesi günüyayınlanacak sansürsüz versiyonunu için Kudüsten özel Sela sesi kaydedildi.
 
Deha Bilimlier ve ‘’Alayına İsyan’’02 Haziran Pazartesi günüilk kez Netd Müzikte.
 
Editör: TE Bilisim