REDD
“HAYAT KAÇIK BİR UYKUDUR”


Eylül ayında Redd’in kendi stüdyosunda çalışmaya başladığı albümün kayıtları Babajim Stüdyoları’nda gerçekleştirildi. Albümün miksleri Erim Arkman, mastering’i ise Evren Göknar tarafından Los Angeles Capitol Stüdyoları’nda yapıldı.
2005 yılında ilk albümleri 50/50’yi yayınlayan Redd, ‘Kirli Suyunda Parıltılar’, ‘Plastik Çiçekler ve Böcek’, ‘21’ ve ‘Prensesin Uykusu’ albümleri ile ‘Gecenin Fişi Yok’ konser DVD’sini yayınladı.
Hayat Kaçık Bir Uykudur’ albümünün sürpriz konuğu: ŞEBNEM FERAH

13 şarkıdan oluşan “Hayat Kaçık Bir Uykudur” albümünde yer alan, söz ve müziği Doğan Duru’ya ait “Sevmeden Geçer Zaman” isimli şarkıya, rock müziğinin başarılı kadın vokallerinden Şebnem Ferah konuk oldu.
Stüdyoda geçirdikleri süreci gerek kendi blogları Reddseyirdefteri gerekse sosyal medya üzerinden paylaşan Redd, albümün üretim aşamasında diğer albümlere oranla daha fazla zorlandıklarını belirtti. Bu durumun yeni sound arayışı gibi içsel nedenler kadar, Türkiye’nin hızlı ve değişken gündeminin etkileriyle de ilişkili olduğunu dile getiren grup üyeleri, uykularını kaçıran tedirginlik, korku, tepki ve tutkularını anlattıkları yeni albümlerine “Hayat Kaçık Bir Uykudur” adını verdi.
Fotoğraflarını Mehmet Turgut’un çektiği albümün ilk video klibi söz ve müziği Doğan Duru’ya ait “Yavaş Yavaş Yavaş” şarkısına Ömer Faruk Sorak yönetmenliğinde çekildi.
Redd’in yeni albümünün tanıtım konseri 5 mayıs Cumartesi günü muzikicinefes.com ev sahipliğinde Garajistanbul’da gerçekleşiyor. Konser aynı zamanda muzikicinefes.com üzerinden canlı olarak izlenebilecek.
Editör: TE Bilisim