Rumeli türküleri öksüz kaldı...

Akay yaptığı açıklamada; “Rumeli’nin Arif Aga’sını kaybettik. Arif Şentürk bazı dönemler ilaçlarını almaz ve zaman zaman hastanede tedavi görürmüş. Yine ilaçlarını almadığı için vücudunda ödem oluşmuş ve yoğun bakıma kaldırılmıştı. Maalesef bugün yaşam savaşını kaybetti. Cenazesi yarın Çarşamba günü ikindi namazına müteakip Zeytinburnu Seyitnizam Camii’nden kaldırılacaktır. 2001 yılında aynı plak şirketinden albüm yapmış canlı yayınlara katılmıştık. Nur içinde yatsın inşallah.” İfadelerini kullandı.

Arif Şentürk geçtiğimiz ay Kanal D'de yayınlanan Sibel Can ve Hakan Altun'un sunduğu Şarkılar Bizi Söyler programına konuk olmuş, sevilen şarkılarını seslendirmişti.

Arif Şentürk kimdir?

1941 yılında Makedonya’nın Kumanova kasabasında dünyaya gelen Arif Şentürk, ilk ve ortaöğretimini burada bulunan bir Türk okulunda tamamladıktan sonra, 1956 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye göç etti.

Önce Kırklareli’ye yerleşen aile, daha sonra İstanbul’un Zeytinburnu semtine taşındı. Bakırköy ve Yeşilköy Halkevi Müzik Okulu’nda müzik eğitimi alan Şentürk, 1975 yılında TRT Amatör Sesler Sınavı’nda başarılı oldu ve Nida Tüfekçi tarafından desteklendi. 70'li ve 80'li yıllarda 'Deryalar' türküsüyle unutulmazlar arasında ki yerini almayı başardı.

Müzik hayatı boyunca toplam 12 albüm dolduran Arif Şentürk, Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Bosna Hersek, Yunanistan gibi bölgelerden derlediği özellikle Deryalar, Ramize, Safiye gibi Rumeli türküleriyle beğeni kazandı.

Arif Şentürk, 15 Şubat 2022 tarihinde İstanbul da hayatını kaybetti.

Editör: TE Bilisim