Yeni albümü " Deli Sevdam " ile müzik piyasasına hızlı bir giriş yapan Harika Esra ile www.magazinsortie.com olarak keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Bize kendinizden bahseder misiniz?

Aslen Mersin Tarsus doğumluyum.  Ailemin ikinci çocuğuyum. Lisede resim bölümünü bitirdim ama şarkı söyleme yolunda ilerledim.

Müziğe olan ilginiz nasıl başladı?

Orta okula giderken müzik öğretmenimin beni keşfetmesi ve sesimi çok doğru kullandığımı farketmesiyle başladı. Çok kısa sürede muhitimde ve etrafımda duyulmaya başladım. Kimin düğün ve toplantı geceleri varsa beni sahneye çıkmam için davet ederlerdi, gelip beni annemle birlikte evden alırlardı. Lise yıllarımda ise Annem Mersin Türk Sanat Müziği Derneğine kaydettirdi, derneğin en küçük üyesiydim.  4 yıl boyunca koristlik yaptım.  Bu sayede  geniş bir Türk Sanat müziği repertuarına sahip oldum. Her tarzda şarkı okuyabildiğim için yaklaşık 2.000 – 2.500 şarkılık kapsamlı bir repertuara sahibim.

Sahne hayatınız nasıl başladı?

Sahne hayatıma 17 yaşında Mersin’de başladım. Ülkemizin bütün büyük şehirlerinde bütün büyük mekanlarında sahne aldım. Şuan da İzmir’de yaşadığım için İzmir’den gelen yoğun talep üzerine yine İzmir’in en büyük mekanlarından birinde assolist olarak 25 kişilik dev saz kadromla sahne alıyorum. Albümü çıkarma kararını ise burada aldım. Çok fazla talep ve istek üzerine bu albümü yaptım. Şuan albüm için herşey mükemmel gidiyor. Şimdiden 2. albümün hazırlıklarına başladım.

Albümünüzünden bahseder misiniz?

Fantezi dalında Deli Sevdam isimli albümümü Haziran ayında çıkardım. Albümümün hazırlık aşaması 2 yıl kadar sürdü. Oldukça kalabalık bir kadroyla çalıştık. Albümümde bir çok ünlü isimle beraberdim. Bu isimlerin başında bestelerin efendisi olarak tanınan Bülent Özdemir müzik direktörlüğümü yaptı. 5 şarkımın besteside kendisine aittir. Çıkış parçam olan Hayırsız Sevdam adlı eserin solosunu Hüsnü Şenlendirici çaldı, sözleri ise Günay Çoban’a aittir. Diğer şarkıların söz yazarları yine çok değerli isimler Aslızen, Ulaş Ay, İlker Karaman’dır. Albümün ilk klibi Hayırsız Sevdam isimli esere çekildi. Yönetmenliğini Türkiye’nin tanınmış isimlerinden Tamer Aydoğdu üstlendi. Fotoğrafları Güneş Kazdal çekti. Çok emek harcadığımız bu albümü Türkiye ve Tüm müzik sevenlere armağan ediyorum.


Müzik eğitimi aldınız mı?

İzmir’de ki çok değerli hocam Fatma Cinpir’den işitme dersleri ve solfej eğitimi alıyorum.

Beğendiğiniz örnek aldığınız sanatçılar kimlerdir?

Emel Sayın, Zeki Müren ve Muazzez Abacı gibi dev isimleri devamlı dinleyerek onlardan feyz alıyorum ve bu isimleri kendime de örnek alıyorum

Beraber sahne aldığınız isimlerden bahseder misiniz?

Yıldız Tilbe, Selami Şahin, Bülent Özdemir, Serkan Kaya,Güler Işık, Murat Kurşun ve Hüsnü Şenlendirici gibi isimler ile sahne aldım. Daha aklıma gelmeyen sahne aldığım bir çok sanatçı arkadaşımdan ise özür dilerim.

Sahnede nasılsınız?

Bütün seyircilerime aynıyım. Sahne performansım ve sahne duruşum da örnek aldığım insanlar var. Bunlardan biride Emel Sayın’dır. Sahnede performans sergilerken kendimden geçtiğim dahi oluyor. Seyircilerde bunu anladıkları için bu duygular onlarada yansıyor. Şarkılarımda duygularımı paylaşmayı çok seviyorum.

Sahnede büyük bir orkestranız var. Bunun sürekliliğini sağlamak zor mu?

Türkiye’nin en değerli ekibine sahip olduğumu düşünüyorum. Saz heyetimle 25-30 kişilik bir aile olduk. Beni o kadar iyi anladıkları için hiç bir şekilde zorluk çekmiyorum ve 3 yıldır beraber çalışıyoruz.

Repertuarınızı kendiniz mi hazırlıyorsunuz yoksa orkestranızla mı?

Zaten repertuarım 2.000 – 2.500 şarkıdan oluştuğu için kendim hazırlıyorum. Konuklarımızın hiçbir talebini eski yeni tüm şarkıların ayırt etmeksizin geri çevirmiyorum. 2 saat boyunca ben dahil konuklarım ile birlikte müthiş eğleniyoruz.

Sahne kostümleriniz oldukça dikkat çekiyor, çalıştığınız bir modacınız var mı?

Aslında kendi modamı kendim yaratıyorum. Kostümlerimi kendim tasarlıyorum sonrasında modacımla bir araya gelip fikir alış verişi yapıyoruz.  Tabi ki beğendiğim modacılar da var. İlerleyen zamanlarda onlarla çalışmaktan zevk alırım.

Kostümlerinizi ilerleyen zamanlarda sosyal sorumluluk projelerinde değerlendirmek ister misiniz?

Bu tür sosyal yardımlaşma projelerinde her türlü seve seve yardımlaşmaya hazırım.

Hayallerinizden bahseder misiniz?

Gönlümden geçeni söyleyeyim mi size? Benim istediğim bir zamanların Maksim gazinosu ve orada solist olarak sahneye çıkmak. Şuan da Ankara’dan ve İzmir’den sonra İstanbul’dan da yoğun istek geldiği için tabiki Günay gibi mekanlar da sahne almak isterim.

Rol almak istediğiniz dizi ya da film var mı?

Ben bir ses sanatçısıyım. Benim işim şarkı söylemek ve sevenlerimle şarkılarda buluşmak.

Yaklaşık 15 yıldır  müzik piyasasının içindesiniz yeni nesle önerileriniz var mı?

Kesinlikle işlerini doğru yapmalı, doğru insanlarla çalışmalı ve örnek alınacak davranışlarda bulunmalılar.

Sosyal medyada oldukça fazla hayranınız var. Rahatsız edici bir olayla karşılaştınız mı?

İnanır mısınız? Tam tersi beni çok sevdikleri  ve beni çok beğendikleri için çok yoğun bir sevgi gösterisi var. Bırakın rahatsız edilmeyi, aksine yoğun bir sevgi seli içerisindeyim. 

Biraz da aşk hayatınızdan bahsedelim..

Aklıma bile gelmiyor, ben sahnede seyircilerimle ve şarkılarımla aşk yaşıyorum. Bundan büyük aşk olur mu.

Evlendiğinizde eşiniz müziği bırakmanızı isterse tepkiniz ne olur?

Müziği hiçbir şekilde bırakmayı düşünmüyorum. Hakikaten ben seyircilerimle ve şarkılarımla bir bütün içerisindeyim.

Gençlere  mesajınız var mı?

Özellikle bonzai meselesine çok üzülüyorum. Devletimizin bu meseleye çözüm bulmasını istiyorum. Uyuşturucuya kesinlikle karşıyım, kullanmasınlar. Gençlerimiz bizim geleceğimiz, geleceğimizi karartmayalım.

Projelerinizden bahseder misiniz?

Şuan önümüzde görünen bir Avrupa turnesi  var. Ayrıca İstanbul’dan da bir çok sahne teklifi alıyorum. İçlerinden elemek zorunda kaldıklarım oluyor. İstanbul beni beklesin... Geliyorum. J

Burcunuz nedir?

İkizler

Hangi takımı tutuyorsunuz?

Milli takım.

Benzetildiğiniz biri var mı?

Sharon Stone ve Madonna

En sevdiğiniz şarkı hangisidir?

Hayırsız Sevdam

Estetik operasyonu geçirdiniz mi?

Hayır geçirmedim. İhtiyaç varsa yaptırılması gerekir,  kesinlikle karşı değilim.

Ne tür müzik dinlersiniz?

Kulağıma güzel gelen her şeyi dinlerim.

En sevdiğiniz renk nedir?

Fuşya

Hayvan besliyor musunuz ?

Evet. Bahçemde beslediğim kedi ve köpeklerim var. 

Magazin Sortie hakkındaki düşüncelerinizi alabilirmiyiz?

Tabiki de  ilkeli düzgün magazinin nabzını saniye saniye tutuyor. En başta Olcay Ünal Sert'e ve Magazin Sortie ailesine bu keyifli röpörtajlarından dolayı teşekkür  ederim.

Editör: TE Bilisim