Seda Önder’in ilk albümü “Şaheser” Kaya Müzik etiketiyle müzik marketlerdeki yerini aldı. Büyük emek harcanan ilk albümünde Erdem Kınay, Deniz Erten, Berkay Şahin ve Fikret Dedeoğlu gibi Türkiye’nin önde gelen isimleriyle çalışan Seda Önder, uzun bir çalışmanın ardından ilk albümü Şaheser’i tamamladı.
Albümün çıkış şarkısı olan Şaheser’in sözleri Deniz Erten’e, beste ve aranjesi ise Erdem Kınay’a ait. Bir dans şarkısı olan Şaheser’in albümde akustik versiyonu da yer alıyor. Albümde  “Şaheser” dışında “Kalp Vedası” adlı duygusal şarkının da sözleri Deniz Erten’e ve bestesi Erdem Kınay’a ait. Albümde yer alan “Günaydın” adlı şarkının söz ve bestesi ise Berkay Şahin’e ait. Albümün bir diğer duygusal şarkısı olan “Bekliyorum” ise Fikret Dedeoğlu’na ait.

İlk klip Tülay İbak yönetmenliğinde, albümün aynı zamanda isim şarkısı olan “Şaheser”adlı şarkıya çekildi. 20 saat süren çekimin ardından, ortaya çıkan iddialı klip önümüzdeki günlerde müzik kanallarındaki yerini alacak ve müzik dünyası yepyeni bir isimle tanışacak. Şarkılarıyla olduğu kadar sesi ve güzelliğiyle de oldukça konuşulacak olan Seda Önder, “Şaheser” ile oldukça iddialı geliyor!
 
Seda Önder kimdir
Seda Önder, 23 Kasım 1987’de Sakarya’da dünyaya geldi. Makine ressamlığı bölümünden mezun oldu. Bir süre dekoratörlük yaptıktan sonra modellik ve müzik hayatı aynı anda başladı. Sesini ilk fark eden babası oldu, henüz 4-5 yaşlarındayken çevresindekilere şarkı söylemeye başladı. Yıllar sonra bir ajansta modellik yaparken, bir arkadaşının sesini dinleyip beğenmesi sonucu sahne sanatçısı Utku ile tanıştırıldı. Sonrasında haftanın beş günü başka bir soliste vokal yapmaya başladı ve böylece sahne hayatı başlamış oldu. Uzun süre birçok isme sahnede vokal yapan Seda Önder, son olarak Demet Akalın’la çalışmıştı. Artık müzik hayatına solist olarak devam etme kararı alan Seda Önder, ilk albümü “Şaheser” ile karşınızda.
Editör: TE Bilisim