Nuri Harun Ateş’in sözünü ve bestesini kendi yaptığı, aranjesi Ogün Dalka’ya ait 'AY!' isimli yeni teklisi Pasaj&Garaj Müzik etiketiyle 26 Haziran Cuma tüm dijital platformlarda yayınlandı. Şarkıda dünyaca ünlü bağlama üstadı İsmail Tunçbilek'de solosuyla yer aldı.

Genç şarkıcı ‘Hayatım boyunca uğradığım ya da şahit olduğum her türlü ayrımcılığa, zorbalığa karşı yazdığım bir şarkı bu. Başlarda homofobisiyle hayatımı cehenneme çevirmiş ailemden tutun da her yaşta karşıma çıkmış türcü, ırkçı, farklı olanı tehdit olarak algılayan tüm sığ canlılara bir başkaldırı olarak en basit haliyle herkesin kolayca anlayacağı bir şarkı olsun istedim. Şeffaf, süssüz, net bir manifesto yaratmaktı amacım. Umarım benim yaşadıklarımı yaşayanların elinden tutar, onlara güç verir, yalnız olmadıklarını, bu varoluş mücadelesinde sonsuz haklı olduklarını hissettirir şarkım.’ dedi.

Ay!

“Ay” demem yasakmış
“Ay” hiç yakışmazmış
“Ay” gömleklerimde çiçekler varmış
Yatakta şöyle
Sokakta böyle
Herkes tarif peşinde

İstediğimi giyerim dedim
İstediğimi söylerim
Kalp dediğine söz geçmez, işte öyle!
Ben de böyle birisiyim
“Ay” demem yasakmış

“Ay” hiç yakışmazmış
“Ay” gömleklerimde çiçekler varmış
El âlem ne der
Çok da umrumda

Bir tek Annem isyanda

İstediğimi öperim dedim

İstediğimle giderim

Kalp dediğine söz geçmez, kesin bilgi

Ben de böyle birisiyim

Biyografi

1980 yılında İzmir’de doğdu. Orta ve lise öğrenimini Buca Anadolu Lisesi Fransızca bölümünde tamamladı. İlk olarak 9 Eylül Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü sonrasında Mimar Sinan Üniversitesi, İstanbul Devlet Konservatuvarı ve burs alıp gittiği İsviçre’de Schola Cantorum Basiliensis’de Opera eğitimine devam etti.

2003 yılında Zürih İnternasyonal Tiyatro festivali performans ödülünü kazandı. 2007 yılında Siemens Opera yarışması Jüri özel ödülünü kazandı. Avrupa’nın önde gelen tiyatro ve müzik festivallerinde sahne aldı. 2015 yılında ilk albümü “Kafası Karışık Kontrtenor” yayınlandı. 2018 yılında Sezen Aksu ile düeti “Geçmişe Susmasını Söyle” yayınlandı. Müzik ve sahne hayatına İstanbul’da devam etmektedir.

Söz-Müzik: Nuri Harun Ateş

Düzenleme: Ogün Dalka

Bağlama: İsmail Tunçbilek

Kemanlar: İstanbul Strings

Cümbüş: Ogün Dalka

Mix/Mastering: Onur Koç

Kayıt: Ünal Aşkın (Can Stüdyoları)

Emir Akbulut (Studio Lonca)

Editör: TE Bilisim