YOK YERE EZİYET ETTİLER ONA

1999 yılında MGD Ödül Töreni’nde ‘Kürtçe bir şarkıya klip çekeceğim, bunu yayınlayacak yürekli yapımcı arıyorum’ dediği için linç kampanyasına tutulan Ahmet Kaya ile ilgili olarak Selda Bağcan, “Yok yere çok eziyet ettiler ona. O dönemde albümlerde Kürtçe söylemek serbestti esasında. Ben Kürtçe söylemiştim fakat TV’de klibin yayınlanması yasaktı. Şimdi serbest ama yine oynatmazlar. Arada kaçak göçek yayınlıyorlar çünkü halkın çoğunluğu sıcak bakmıyor.” dedi.

KOÇERO YÜZÜNDEN 4 KERE YARGILANDIM

Ahmet Kaya ile ‘Dostum Dostum Güzel Dostum’, ‘Ağlama Bebek’ ve ‘Koçero’ adlı şarkılara yıllar önce önce düet yaptıklarını söyleyen Selda Bağcan, “ Koçero esasında Hasan Hüseyin Korkmazgil’in çok ünlü bir şiiridir. Koçero üzerinden Kürt meselesi anlatılır. 1976 da yazılmış bu şiiri 1978 yılında besteledim ve yayınladım. Koçero şarkısı yüzünden defalarca yargılandım. Üstelik bu şarkı Türkçeydi, şarkının ismi Kürtçe olduğu için yargılandım. O Koçero’dan ben çok çektim. Doymadılar yargılamaya…” dedi.
Selda Bağcan, efsane sanatçı Ahmet Kaya'nın Paris'te ki mezarı başında.

Ahmet Kaya’ya vokal yaptığı bir şarkının daha olduğunu söyleyen Selda Bağcan “O şarkı maalesef Türkiye’de yayınlanmadı. Almanya’da bir kasette yayınlandı, o kaseti de yıllar sonra bulup getirdiler ama maalesef onu da kaybettim. Çok güzel bir şarkıdır. İnşallah o şarkı da bulunur yeniden yayınlarız.” dedi.  
YENİ BİRŞEYLER YAPILIRKEN ESKİLERİN ÜZERİNDEN SİLİNDİRLE GEÇİLMEMELİ

Demokratik Açılım’la ilgili paketin devamı gelmeli mi sorusuna Selda Bağcan, “Yapılan iyi şeyler tabi ki var ama o pakette Andımız’ın kaldırılmasını tasvip etmiyorum. Bir şeyler yapalım derken, bir şeyleri bozuyorlar. Tamiri imkânsız hale getiriyorlar. Tamam bir şeyler yapılıyor, yenileniyor iyi ama eskinin üzerinden silindirle geçilmemeli!” dedi.

Selda Bağcan "Koçero yüzünden 4 kere yargılandım. Doymadılar beni yargılamaya. O Koçero'dan ben çok çektim." dedi. Selda Bağcan bu güne kadar Ahmet Kaya ile dört şarkıya düet yaptı. Sanatçı Ahmet Kaya'ya çok eziyet edildiğini söyledi.

KÜRT AÇILIMI YOKUŞ AŞAĞI TIRMANMAYA BAŞLADI
Selda Bağcan Ahmet Kaya’ya Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödülü verilmesini olumlu bulurken eleştirilerini de şöyle sıralıyor: “Kürt açılımı yokuş yukarı çıkarken, yokuş aşağı indirmek için yapılan bir manevra olarak düşünüyorum. Uzmanların görüşleri de bu yönde. BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş bir konuşma yaptı. Amerika da yaptğı konuşma da ‘Kürt açılımı yokuş yukarı tırmanmaya başladı. Fakat bir adım atılırsa tekrar yokuş aşağı ineriz” dedi. OLCAY ÜNAL SERT

Editör: TE Bilisim