61. Eurovision Şarkı Yarışması’nda, başka bir ülkeyi temsil eden ilk Türk olan Serhat Hacıpaşalıoğlu, bu akşam (10 Mayıs Salı) Stockholm Globen Arena’da yapılacak 1.yarı finalde “I Didn’t Know” şarkısı ile San Marino adına 8. sırada yarışacak. Hafta boyunca yapılan provalarda ve Pazar akşamı gerçekleşen “Kırmızı Halı”da tüm dikkatleri üstünde toplayan Serhat; “ Bu akşam sadece San Marino için değil, Türkiye adına da yarışıyorum” dedi.

Avrupada Yaşayan Türklerin Desteği Çok Önemli

Avrupa’da yaşayan Türklere mesaj gönderen Serhat, tüm Türk vatandaşlarının desteğini istedi. Serhat yarı finali geçerse 14 Mayıs akşamı gerçekleşecek finalde yarışmaya hak kazanacak.

1. yarı finalde yarışacak olan ülkeler:1-Finlandiya 2-Yunanistan 3-Moldova 4-Macaristan 5-Hırvatistan 6-Hollanda 7-Ermenistan 8-SAN MARİNO 9-Rusya 10-Çek Cumhuriyeti 11-Güney Kıbrıs 12-Avusturya 13-Estonya 14-Azerbaycan15-Karadağ 16-İzlanda 17-Bosna Hersek 18-Malta. Bu ülkelere ek olarak, finalde direkt olarak yarışacak olan İsveç, İspanya ve Fransa’da 1. yarı finalde oy kullanacak.
Editör: TE Bilisim