Kuruçeşme Arena’da hareketlilik konser saati 21.00’dan önce başladı. Hayranları erken saatlerde Kuruçeşme Arena’yı doldurmaya başladı. Yaz konserlerinin ilk konserini gerçekleştiren sanatçı konser şovu için yaklaşık 2 aydır hazırlanıyordu.

Sanatçının hayranları yoğun trafik yaşanmasından dolayı teknelerle konser alanına geldi. Konserin açılışını "yeniden başlasın" ile yapan Pekkan’a uçan dansçıları eşlik etti. Gece boyunca sahneyi renklendirecek olan dans ekibi iplerin üzerinde ilk danslarını yaptı. Konser "ağlar mı güler mi", "yakar geçerim", "vitrin" ve "flu gibi" ile devam etti. Konserin bu bölümü boyunca sahnede yapılan 3 Boyutlu görüntü uygulamasında arka fonda camlarda dans edenler ve bir serenat görüntüsü vardı. Sanatçının konseri boyunca sahneye yansıtılan tüm görüntülerin teması "moda" olarak belirlenmişti. Sahneye taşınan görüntü ve fotoğraflar için Los Angeles ve Türkiye’de ayrı ayrı çalışmalar yürütüldü.


PEKKAN, SÜRPRİZLERLE DOLU BİR GECE YAŞATTI

Seyircisini "Harikasınız çok güzel görünüyorsunuz" diyerek selamlayan Ajda Pekkan alkışlara "teşekkür ediyorum, şimdi size sürprizim var, ben size hep sürprizler yapmak istiyorum elimden geldiğince" dedi. "çok iddialı değilim ama sizi çok seviyorum" diyen Ajda Pekkan, seyircisine fotoğraflarını twitterda paylaşacağını söyledi. Konser alanının fotoğrafları çekilip, twitterda paylaşıldı. Sanatçının twitter sayfası sahneye yansıtıldı. Konser alanındaki seyircinin sanatçıya yorumları canlı canlı sahnede görüldü. Bu konserde ilk kez seyirci sahnedeki repertuara dahil oldu. Konserden 1 gün önce twitter üzerinden açılan +ajdanesoylesin etiketinin duyuruları sonucunda konser sırasında seyirci şarkı istedi ve en çok isteği alan "yakar geçerim" ikinci kez seslendirildi. Konser boyunca seyirci Ajda Pekkan’ın resmi twitter hesabı "pekkan1" hesabından ona mesajlarını direk ulaştırdı. Büyük merakla beklenen şovu seyirciyle buluştu.

SÜPERSTAR SAHNEDE SEYİRCİNİN ÜZERİNDEN UÇTU


Zaman zaman seyirciye " Ne güzel eğleniyorsunuz, nasıl gidiyor? Beni şımartın biraz" diye seslenen Ajda Pekkan, "arada sırada " şarkısını seslendirdikten sonra sahneyi dansçılarına bıraktı. I şık oyunları ve bisikletler ile sahneye çıkan dansçılar gösterinin bir bölümünde bir insan kulesi oluşturdular. Bu gösterinin ardından Ajda Pekkan konserinin ikinci kostümü olan turuncu çiçekler ile süslenmiş kıyafeti ile sahneye çıktı. Ajda Pekkan, her detayı için haftalardır çalışılan konserinde özel olarak tasarladığı kıyafetleri giydi. "Ah ne varsa bende var", "Nossa nossa" ve "Trilayli" ile devam eden konserin bu bölümü yine sahneye twitter yorumlarının yansıtılması ile son buldu. Ajda Pekkan 22 şarkı seslendirdiği konserinin büyük sürprizini finalde yaptı ve "yakar geçerim" başlarken seyircinin üzerinden uçtu. Trkcell Kuruçeşme Arena’yı dolduran binlerce Ajda hayranının çığlıkları ve alkışları altında sanatçı 2 şarkı seslendirdi. "yakar geçerim"in ardından "resim"i de seyircinin üzerinde gezerek seslendiren Pekkan sahneye bu şekilde veda etti. Ancak elbette seyirci onu bırakmadı. Ajda Pekkan önce rock şarkılarından oluşan kolaj ile sahneye geri döndü, seyirci bu final ile de ondan vazgeçmeyince 2. Bisi için sahneye dönüp "son yolcu " ve "bambaşka biri" şarkılarını seslendirdi.

TÜRKİYE’DE BUGÜNE DEK YAPILMIŞ EN KAPSAMLI IŞIK TASARIMI

Yaklaşık 200 kişilik bir prodüksiyon ekibinin çalıştığı konserde, sahnedeki tüm şarkılar için özel koreografiler hazırlandı ve bu koreografileri 35 kişilik bir dans ekibi sahneye taşıdı. Türkiye’de bugüne dek yapılmış en kapsamlı konser ışık tasarımı hazırlandı.

Ajdamoda.com sitesinin prodüksiyonun sponsorluğunu üstlendiği konserin önemli bir kısmı da "ben yanmışım" şarkısının klip sponsoru olan Kral Tv’den canlı olarak yayınlandı. Kuruçeşme Arena’nın dört bir tarafına yerleştirilen led ekranlar ile de konser alanın her köşesinden sahne üzerindeki şovlar rahatlıkla izlenebildi. Renkli görüntülerle biten konserin ikinci konser tarihi ise 4 Eylül 2012 olarak belirtildi.


Editör: TE Bilisim