Estate of Michael Jackson’ın yöneticilerinden John Branca ve John McClainn albüme ilişkin şöyle açıklamada bulunuyor: “Kayıtlardan, turneye; turneden büyük anlaşmalara uzanan BAD dönemi, Michael’ın kariyerinde yaratıcı bir solo sanatçı olarak ortaya çıkışını simgeliyor. Bu albüm neredeyse tüm şarkıları Michael Jackson’a ait olan ilk albüm. “Bad” ayrıca, içinde yer alan 5 single’ın hepsinin 1. sıraya yerleştiği müzik tarihindeki ilk albüm oldu ve bu rekor 25 yıl boyunca kırılamadı. Michael ilk defa solo olarak bir turneye çıkıyordu; onun bakış açısı, kararları doğrultusunda oluşacak bir şovdu bu. BAD albümünün ve turnenin nefes kesen başarısı, Michael’in besteci, sahne sanatçısı ve prodüktör olarak “Popun Kralı” ünvanıyla anılmasındaki ilk adım oldu. Bu albümle, Michael’in kariyerindeki tarihi bu dönemi kutlamaktan dolayı büyük heyecan duyuyoruz.

BAD 25 Anniversary Deluxe Edition’da yer alacak olan 3 CD ve 1 DVD’nin içeriği şu şekilde:
  • Michael Jackson’ın 16 Temmuz 1988’de Webley Stadyumu’ndaki efsanevi konserinin DVD’si, albümün en değerli ve öne çıkan içeriği olarak dikkat çekiyor. DVD, farklı performansların bir toplaması değil, Prens Charles ve Prenses Diana’nın ve de tüm biletleri tükenen konserin 72.000 izleyicisinin karşısında sergilenen baştan sonra bir gösteri. Bu şov, yarım milyondan fazla kişinin katıldığı rekor kıran yedi konserden biriydi. Konser esnasında ekranlardaki görüntülere yansıtıldığı şekildeki DVD, Michael Jackson’ın kişisel VHS kopyasından hazırlandı. Yeni ortaya çıkan bu çekimler, şovun bilinen tek örneği. Hayranların konserin ambiyasını yeniden yaşamaları için konser görüntüleri yenilendi ve ses kalitesi iyileştirildi.
  • Orijinal BAD albümünün yeniden master edilmiş bir CD’si de bu albümde.
  • Albümdeki bir diğer CD’de Michael Jackson’ın Hayvenhurst’teki kişisel stüdyosunda kaydedilmiş, daha önce yayınlanmamış içerikler bulunuyor. CD’de albümdeki şarkıların ilk demo halleri ve Bad albümünde yer almamış diğer demolar da yer alıyor. Tüm bu içerikler BAD albümünün yapımı esnasında kaydedildiği şekilde, hiçbir değişiklik, ekleme yapılmadan yayınlanıyor. Bu CD’de ayrıca şarkıların günümüz DJ ve prodüktörleri tarafından hazırlanmış yeni remixleri de bulunuyor.
  • Ayrıca bir CD’de 16 Temmuz’daki Wembley performansının ses kayıtlarından oluşan bir konser albümü yer alıyor. Michael Jackson’ın yayınlanmış ilk konser CD’si olan bu CD, Bad turnesinden birçok şarkının yer aldığı ilk konser albümü.
3CD/1DVD’den oluşan bu muhteşem boxset; ayrıca daha önce görülmemiş fotoğraflar, turne ile ilgili detaylar, orijinal Bad albüm görselleri ve 2 taraflı bir poster içeriyor. 2 CD’den oluşan standart versiyonda; ilk CD’de orijinal Bad albümü, ikinci CD’de ise demolar ve yeni remixler yer alıyor.
5 Haziran’da Bad albümünün ilk single’ı olan “Just Can't Stop Loving You” tekrar yayınlanacak ve daha önce yayınlanmamış “Don't Be Messin' 'Round” bonus şarkısını da içerecek.
26 Haziran’da single’ın orjinal B-Side’ı “Baby Be Mine ile orjinal 7” plağının birebir örneği olan özel versiyonu da yayınlanacak. BAD’in ilk single’ı “I Just Can’t Stop Loving You” 1987’de 7” olarak yayınlanmıştı ve sadece bu plakta 7” düzenlemesi yer almıştı, ta ki şimdi yayınlanacak versiyona kadar.
Pepsi ve Estate of Michael Jackson bir araya gelmiş ve “Live for Now” kampanyasına imza atmıştı. Mayıs ayından başlayarak, 20 ülkedeki Michael Jackson hayranları; 1 milyar özel üretim Michael Jackson Pepsi kutusu, etkinlikler ve özel fırsatlar ile BAD25 deneyimine ortak olacaklar.
31 Ağustos 1987’de yayınlanan “Bad”, Quincy Jones’un prodüktörlüğünü yaptığı üçüncü Michael Jackson albümüydü. Albümde yer alan 11 şarkıdan 9’unun şarkı sözlerine imza atan Michael Jackson, aynı zamanda albümün prodüktörleri arasında yer alıyordu.  Dünya çapında 1 numara olan albümden yayınlanan 5 single Billboard listelerinde 1 numaraya yerleşti, albüm 6 dalda aday olduğu Grammy Ödülü’nden ikisini kazandı ve sonunda  45 milyonluk bir satış rakamına ulaştı. Bad albümü için çekilen videolar, hikayesi olan ve kısa film özellikleri taşıyan ilk videolardandı. Bu özellik 1988 senesindeki  MTV Video Müzik Ödülleri’nde Michael Jackson’a ilk “Video Vanguard Award” ödülünü kazandırdı. Albümde yer alan şarkılar şu şekilde: “Bad,” “The Way You Make Me Feel,” “Speed Demon,” “Liberian Girl,” “Just Good Friends” featuring Stevie Wonder, “Another Part of Me,” “Man in the Mirror,” “I Just Can’t Stop Loving You,” “Dirty Diana,” “Smooth Criminal,” ve “Leave Me Alone”
The BAD World Tour, Michael Jackson’ın solo olarak çıktığı ilk turnesiydi. 16 ay süren turne, 123 konser ile 4.4 milyon hayran tarafından izlendi. Turne sonlandığında katılımcı sayısı, toplam kazanç ve Wembley Stadyumu’ndaki en fazla katılım gibi alanlarda Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.
#WhosBAD
  
Editör: TE Bilisim