Şok Eurovision Yorumu !

Nino Varon, Michael Kuyucu’ya Türkiye’nin Eurovision Şarkı Yarışmasına katılmama kararı ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “ Çok yanlış! Aldığımız güzel puanlar aldık belki ama bunların müzikal olduğu tartışılır. Belki Türkiye bu konuda çıkan oylama sistemine karşı haklı olabilir ama Türkiye’de bugün müzikle uğraşan tüm genlerin belki hayali olan böyle bir yarışmayı hayatlarından çekiyorsun, yok öyle bir şey. Gideceksin sonuncu olacaksan sonuncu olacaksın, birinci olacaksan birinci olacaksın döneceksin. İngiltere bir dönemin en büyük şarkıcısı Engelbert Humperdinck ile yarıştı sonuncu oldu. Bu nasıl bir şey ille de her şeyi kazanmamız mı lazım. Sanatta öyle bir şey yok. Bırakın gençler çıksın. Bu nasıl bir mantıktı anlamadım. Başka bir yarışma da yok Türkiye’de. Türkiye kültür olarak müzik olarak yeni starlar yetiştirmeli, maalesef Türkiye’nin bir dünya starı da yok. “ diyerek Eurovision Şarkı Yarışmasının Türkiye’den bir dünya starı çıkartabileceğini söyledi.

İnternet Müziğe Zarar Verdi


Nino Varon internet ile beraber müziğe ulaşmanın kolaylaştığını ve bu durumun müziğin itibarını yok ettiğini iddia etti. Varon: “Eskiden plak alan pikap iğnesi de alırdı. Bunun bir hediye boyutu da vardı. Kasetle bu nüans kayboldu. Şu an CD ile bu tekrar yakalanmaya çalışıldı ama hesaplamadıkları bir şey oldu. Şu an müziğin içinde olduğu durumu bir Amerikalı psikoloğun söylediği bu söz çok iyi özetliyor: “Müziğe ulaşmak o kadar kolaylaştı ki müziğe olan saygı bitti” Müziğin bulunduğu durumu çok iyi özetleyen acıklı bir durum bu. Herkes istediği bilgisayarın başında bir lounge koyup çalabiliyor. Şimdi gidip müzik mi keşfedeceksin. 80 ler 90 lara kadar müzik bir aşktı. Artık öyle değil.

Nino Varon Tribute Albümü Geliyor


Nino Varon katıldığı programda Michael Kuyucu’ya şarkılarını sevilen yorumcuların şarkılarını seslendireceği bir tribute albüm hazırladığını açıkladı. “ İsmini koyamadım, Ada Vapuru, Prodüktörün Günlüğü mü olsun dedik karar veremedik. Şarkıcı seçimini yaptım, madem ki o kadar sene müzik yaptım piyasaya iş yapmam, öyle bir albüm yapıyorum ki albümü dinleyen sıkılmadan, İstanbul’dan Bodrum’a kadar durdurmadan dört kez albümü dinleyecek. Eski şarkıyı tadını bozmadan yenileştirmek ve çapraz şarkıcılara söyletmek kolay değil. Tanju Okan’ın seslendirdiği bir “Hasret”i , Nilüfer’în seslendirdiği “Göreceksin Kendini” gibi şarkıları tekrar seslendirmek zor iş.“Göreceksin Kendini” şarkımı Nil Karabirahimgil seslendirirse, Tanju Okan’ın seslendirdiği“Kime Ne”yi Recep Aktuğ seslendirecek, Sibel Can’ın seslendirdiği “Üşüyorum Tek Başıma” adlı şarkıyı Flamenko yapacağız, “Hastayım” adlı şarkımı Fedon seslendirecek Bunun dışında Akrep Nalan’da bir şarkımı seslendirecek.
Editör: TE Bilisim