Zorlu Performans Sanatları Merkezi, sanatın her alanına dokunan 5. sezon programının ilk etkinliklerini açıkladı. Dünyaca ünlü dev prodüksiyon Blue Man Group, müziğin her renginin en sevilen temsilcileri, bu sezon 2. kez gerçekleşecek MIX Festival, Sónar Istanbul ve Zorlu PSM Caz Festivali; Vestel Gururla Yerli Konserleri kapsamında yerli müzik sahnesinin en beğenilen isimleri, kült filmlerin canlı orkestrayla deneyimlendiği Movies in Concert serisi, birbirinden çok ilgi gören tiyatro oyunları, Royal Opera House ve Bolshoi Ballet’nin sezon programlarının gösterimleri, yeni sezonda Zorlu PSM’nin heyecan verici programında yer alıyor.

Blue Man Group, Türkiye’de ilk defa Zorlu PSM sahnesinde

Dünyaca ünlü büyük prodüksiyonları başarıyla sahnesine taşıyan Zorlu PSM, BKM işbirliğiyle müzik, eğlence, sanat ve komedi öğelerini taşıyan sahne şovuyla dünyaca ünlü bir fenomene dönüşen Blue Man Group’u sahnesine taşıyor. Dev prodüksiyon, eşsiz enstrümanlar, etkileyici teknolojik detayların buluştuğu şaşırtıcı ve heyecan verici interaktif performanslarıyla Blue Man Group; Milano, Viyana ve Barselona gibi Avrupa şehirlerinin ardından, 13 Şubat - 4 Mart 2018 tarihleri arasında 24 performansla Zorlu PSM'de olacak.

Zorlu PSM’de festivaller hız kesmiyor

Zorlu PSM’nin her metrekaresinin müzik ile dolduğu, çeşitli yan etkinliklerle mekanın tamamını festival ruhuna bürüyen MIX Festival, bu sezon 15-16 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek. Festivalin açıklanan ilk isimleri arasında; Selda Bağcan & Boom Pam, Modestep (Live), Electro Deluxe, The Wedding Present, Cem Adrian, Goose, Mustafa Özkent, Kabus Kerim, Manuş Baba, Slam, Jakuzi, Motorama, Gökçen Kaynatan, Donae’o, Dagamba, Son Feci Bisiklet, SX, She Drew The Gun, Dudu Tassa&The Kuwaities, Akın Sevgör ve The Away Days yer alıyor.

Dünyanın en ünlü elektronik müzik, yaratıcılık ve teknoloji festivali Sónar Istanbul, 30-31 Mart 2018 tarihlerinde müzikseverlere yine bambaşka bir deneyim yaşatacak. Müzik programında, elektronik müzik dünyasında her biri kendi alanında başarıya ulaşmış değerli grupları ve prodüktörleri konuk edecek Sónar Istanbul, kültür-sanat sahnesinin dinamiklerini ele alan Sónar+D bölümüyle bu sezonda da diğer festivallerden ayrışıyor. Festivalde yer alacak sanatçı ve gruplar, önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Zorlu PSM’nin tüm sahnelerinin 10 gün boyunca caz, blues, elektronik, rock gibi janrlar arası farklı bir deneyime ev sahipliği yaptığı Zorlu PSM Caz Festivali, bu sezon The Australian Pink Floyd Show, Gregory Porter ve Stacey Kent ‘in de aralarında bulunduğu pek çok ismi ağırlayacak. Festivalin diğer isimleri önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Zorlu PSM, 5. sezonunda çocuklara yepyeni bir festival armağan ediyor. Zorlu Çocuk Tiyatrosu çatısı altında, sömestr tatili boyunca gerçekleşecek. Zorlu Çocuk Sanat Festivali; çocukları ve ailelerini her gün dopdolu içeriklerle Zorlu PSM’nin farklı mekanlarında ağırlayacak.

Müziğin her rengi yine Zorlu PSM sahnelerinden şehre yayılıyor

Zorlu PSM, her sezonunda olduğu gibi 5. sezonunda da farklı türlerin en sevilen sanatçı ve gruplarını sahnesinde ağırlayacak. 23 Eylül’de BRIT Awards sahibi İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Tom Odell; 27 Eylül’de etkileyici sözler ve zarif yorumuyla Michael Kiwanuka; 3 Ekim’de elektronik müzikte ezberleri bozarak kendi özgün tarzını ortaya koyan prodüktör Nicolas Jaar; Atlantis Yapım işbirliğiyle 26 Ekim’de daha 7 yaşında ailesini Marlene Dietrich’e benzetilen sesi ile büyüleyen Fransız şarkıcı Patricia Kaas 27 Ekim’de electro-pop ve techno’nun dinamik ikilisi HVOB ve Winston Marshall; 16 Kasım’da sesinde Fas ve İran'ın kültürel mirası gizli, müzisyen Mor Karbasi ve 4 Aralık’ta İngiliz elektronik müzik grubu Lamb, Zorlu PSM Ana Sahne’de yer alacak..

Editör: TE Bilisim