İlhan İrem diskografisi, dijital platformlarda ve plak formatında yeniden müzikseverlerle buluşuyor.

Yarım yüzyıla yakın bir zamandır sürekli tazelenip gençleşerek büyük bir sevgi ve coşku ile çoğalan dinleyicileri için İlhan İrem yalnızca bütün şarkıları ile ölümsüzleşen bir efsane değil, aynı zamanda notalarla ve düşüncelerle örülmüş bir felsefedir.

Sanatçı, her biri klasik olan şarkıları ile artık dijital platformlarda da aşk rüzgarları estirecek.
Aralarında “Sevgililer Günü”, “İlhan-ı Aşk”, “Koridor”, “Seni Seviyorum”, “Işık ve Sevgiyle 30 Yıl”, “Uçun Kuşlar Uçun”, “Bezginin Gizli Mektupları” gibi eserlerin bulunduğu 15 İlhan İrem albümü; müzik tarihinin dününü, bugününü ve yarınını anlatır nitelikte. Yediden yetmişe İlhan İrem hayranlarını mutlu edecek ve daha önce İlhan İrem müziğinin ve sesinin büyüsüyle tanışmamış müzikseverlere yepyeni pencereler açacak bu albümler EMI – Universal Müzik Türkiye etiketiyle yeniden yeni formatlarla karşınızda!

İşte Yeniden Yayınlanacak 15 İlhan İrem Albümü;
Dünden Yarına
Uçun Kuşlar Uçun
İlhan-ı Aşk
Koridor
Romans
Sevgililer Günü
Aşk İksiri – Cadı Ağacı
Hayat Öpücüğü
Seni Seviyorum
Bezginin Gizli Mektupları
Uçuk Mavi Pencere
Bulutlara Köprü
Düşler ve Ötesi
Bir Meleğe Aşık Oldum
Işık ve Sevgiyle 30 Yıl
İLHAN İREM 
1969 yılında ortaokul son sınıftayken, okul orkestrasının solisti olarak müziğe ilk adımını atar. 1970 yılında Milliyet Gazetesi'nin düzenlediği liselerarası müzik yarışmasında Meltemler adını verdikleri orkestraları ile Marmara Bölgesi birincisi olur.
1973 yılında ilk 45'liği "Birleşsin Bütün Eller - Bazen Neşe Bazen Keder" yayınlanır. İkinci 45'liği "Yazık Oldu Yarınlara - Haydi Sil Gözlerini" İlhan İrem’i dönemin en önemli sanatçılarından biri haline getirir. 1975 yılında yayınlanan üçüncü 45'liği "Anlasana" ile başarısını devam ettiren sanatçının 1976 yılında ilk LP çalışması olan "İlhan İrem 1973-1976" yayınlanır. "Havalar Nasıl", “Sensiz de Yaşanıyor”, “Son Selam”, "Ayrılık Akşamı", “Sen Bilirsin”, "Bal Ağızlım" gibi yaptığı 45'likler liste başı olmuştur. 1973-1981 yılları arasında toplamda 10 adet 45'liği yayınlanır ve bunların pek çoğu Altın Plak Ödülü alır.
Sanatçı, 1979 yılında yayınladığı senfonik yapıdaki "Sevgiliye" LPsi ile ilk defa akademik bir çalışmayla müzik yaşamında yeni bir yola girer. "Sevgiliye" albümünde kendi yazdığı sözler dışında bir Nazım Hikmet şiiri olan "Hoşgeldin"i besteler ve seslendirir. 1981 yılında askerliğinde yaptığı bestelerden oluşan "Bezgin" yayınlanır. 1983 yılında yedi yıllık bir çalışmanın ürünü olan 150 dakikalık senfonik rock üçleme "Pencere... Köprü... Ve Ötesi..." üç albüm olarak sırayla yayınlanmaya başlar.
1984 yılında Türkiye'yi Bulgaristan'da düzenlenen Altın Orfe Yarışması'nda temsil eder. Bu yarışmada "Gazeteciler Özel Ödülü"nü kazanır. 1986 yılında sözlerini yazdığı "Halley" Melih Kibar tarafından bestelenmiştir ve Türkiye'ye Eurovision Şarkı Yarışması'nda o yıla kadar alınan en iyi dereceyi getirir. 
1988 yılında “Dünden Yarına”, 1990 yılında “Uçun Kuşlar Uçun”, 1992’de “İlhan-ı Aşk”, 1994’de “Koridor” ve “Romans” albümleri yayınlanır. 1995 yılında yayınlanan “Sevgililer Günü / The Best Of İlhan İrem 1” albümünü sırasıyla 1997 yılında “Aşk İksiri & Cadı Ağacı / The Best Of İlhan İrem 2” ve 1998’de yayınlanan “Hayat Öpücüğü / The Best Of İlhan İrem 3” izler. 
2000 yılında eski çalışmaları olan "Bezgin", "Pencere”, “Köprü”, “Ve Ötesi" albümleri, bazı bölümleri yeniden mix edilmiş orijinal kayıtlarıyla "Bezginin Gizli Mektupları", "Uçuk Mavi Pencere", "Bulutlara Köprü", "Düşler ve Ötesi" isimleriyle tekrar piyasaya çıkar. 2001 yılında ise sanatçının kült albümlerinden biri olan “Seni Seviyorum” yayınlanır. 
2003 yılında yayınlanan “Bir Meleğe Aşık Oldum / The Best Of İlhan İrem 4” albümünden sonra 2004 yılında “Işık Ve Sevgiyle 30 Yıl” albümü yayınlanır. 
Bugüne kadar yedi kitap yayınlayan İlhan İrem’in hakkında üç kitap yayınlanmıştır.
Albüm çalışmalarını sürdürmekle birllikte, popüler kültür ortamlarından fizik olarak geri çekilmeyi tercih eden sanatçının eserlerine ulaşmak isteyen müzikseverlerin yoğun istekleri sonrasında, İlhan İrem’in bugüne dek dijital platformlarda ve plak formatında bulunamayan eserleri artık ulaşılabilir durumda olacak.

Editör: TE Bilisim