Aranjörlüğünü Ersin Bişgen’in yaptığı ve usta müzisyenlerin eşlik ettiği Serdar Kemal'in yeni albümü ‘Duru’ müzik sevenlerin beğenisine sunuldu.
 
Volkan Konak & Serdar Kemal'den ‘Dereler’ düeti 
 
Serdar Kemal, kızının adını verdiği  ‘Duru’ isimli albümünü üç yıl süren çalışmanın sonunda hazırlayıp yayınladı.
 
Serdar Kemal, bu albümde Orhan Veli Kanık, Sabahattin Ali ve Pir Sultan Abdal ustaların dizelerini de kendi besteleriyle albümüne taşıdı.

Ayrıca albümde sanatçı Orhan Aydın’ın sesinden Nazım Hikmet şiiri ‘Oy Canoy’ yer alıyor.  Serdar Kemal’in ‘Duru’ adlı albümüne Volkan Konak, Erdal Erzincan ve Servet Sarak düetleriyle genç sanatçıya eşlik edip destek verdiler.


Serdar Kemal, Volkan Konak stüdyoda

Serdar Kemal, ‘Serden Türküler’  isimli ilk albümüyle Anadolu kültürünün seçme türkülerini seslendirmişti.
 
Serdar Kemal’in Sesiyle Sözüyle ‘Duru’
 
Duru adlı albüme Volkan KONAK, Erdal ERZİNCAN, Servet SARAK düetleri ile, Orhan AYDIN seslendirdiği Nazım HİKMET'in “Yine Sana Dair” ve “Sevgilim Yalan Söylersem” şiirleriyle destek vermişlerdir.

Erzurum, Sivas, Ordu ve Gaziantep yörelerinden oluşan türkülerin yanı sıra Volkan Konak, Ersin Bişgen, Kerem Güney ve Ali Ekber Eren’den alınan bestelerle birlikte albümde toplam 12 eser yer alıyor.
 
"Serden Türküler" Serden Türküler Şarkılar:
 
Anlatamıyorum (Orhan Veli Kanık),
Yetmez mi Gönül (Sabahattin Ali),
Oy Canoy (Nazım Hikmet),
 
Dereler (Düet: Volkan Konak),
Vay Be Vay (Ali Ekber Eren),
Böyle midir Sizin İlin Töresi (Pir Sultan Abdal),
Çan (Kerem Güney),
Düz Mahalle (Yöre: Ordu),
Yüzünü Sevdiğim Seyrana Çıkmış (Yöre: Erzurum, Düet: Erdal Erzincan),
Gurbetten Gelmişim Yorgunum Hancı (Bekir Sıtkı Erdoğan),
Sabah Güneşi Doğmuş (Yöre: Sivas-Divriği),
Gönül Gurbet Ele Varma (Yöre: Gaziantep, Düet: Servet Sarak)
 
Serdar Kemal Kimdir?
 
Türk Halk Müziği sanatçısı olan babasının da desteğiyle 1993 yılında Erdal Erzincan’dan bağlama dersleri alarak müzik hayatına başlayan Serdar Kemal İstanbul doğumludur.
 
1997 yılında İ.T.Ü Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda açılan giriş sınavını kazanarak, Temel Bilimler bölümünde Üniversite eğitimine başlayan Serdar Kemal aynı yıl bazı özel kurumlarda bağlama dersleri vermeye başladı.

Konservatuar yılları süresince okul korosunda bağlaması ile birçok konsere katıldı. Ayrıca Türk Halk Müziğini tanıtmak ve sevdirmek amacıyla, yurtiçinde ve yurtdışında solo bağlama resitalleri ve dinletileri verdi.

Bağlamadaki Şelpe tekniğini geliştirerek birçok sanatçının, albümlerinde ve konserlerinde yer aldı. 2004–05 Devlet Tiyatrolarında sahnelenen ve müziklerini Timur Selçuk’un senaryo ve rejisini Mehmet Akan’ın yaptığı ’’Bedrettin’’ isimli oyunun orkestrasında görev yaptı. 2005 yılında aynı oyunun piyasaya çıkan müzik CD sinde, Timur Selçuk’la çalıştı.
 
2005-2008 yılları arasında Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek lisans eğitimini tamamladı.
 
2007 yılında müzik direktörlüğünü kendisinin yaptığı ve ilk solo albümü olan ’’Serden Türküler’’ i piyasaya çıkardı. Ayrıca ’’Kardeş Nereye-Mübadele”,  ’’Oyunlarla Yaşayan Şehir” isimli belgesellerin ve “Hayırsız Olay” isimli tiyatro oyununun müziklerini yaptı.
Editör: TE Bilisim