Ünlü sinema ve reklam yönetmeni Biray Dalkıran imzasını taşıyan klip, 214 mekan arasından seçilen, Çatalca’nın Örencik Köyü’nde tanınmış bir televizyoncu-yazar için mimar Serhat Yazıcı tarafından tasarlanmış evde çekildi. Yılda en fazla 5 klip çeken, klip çekeceği eser ve sanatçı konusunda seçici davranan Biray Dalkıran, Araf, Cennet, Cehennem 3D, Bana Bir Soygun Yaz ve Kanıt gibi projeleri ile dikkat çeken, Necdet Kaya’nın kliplerinin vazgeçilmez yönetmeni. Klipte Necdet Kaya’ya, Kanıt dizisinin sevilen oyuncusu Senem Talaylı eşlik etti.

Yıllar önce klasik türküler arasına giren Kara Tren’den sonra türkü formunda hiçbir yeni eser bu başarıya ulaşamamıştı. Şimdi ilk defa bir eser hızla dilden dile yayıldı ve patlama noktasına ulaştı. Söz ve müziği Süleyman Kotan’a ait olan “Yare Gidin Turnalar” önce iç Anadolu Bölgesi’nde patladı. Ankara, Kırşehir, Yozgat ve Kırıkkale’de marş haline gelen eser, şu anda en çok konuşulan ve dinlenen eser haline geldi. Pekçok radyonun da en çok çaldığı eserler arasında olan “Yare Gidin Turnalar” sosyal medyada da çok yoğun ilgi görüyor.

Necdet Kaya’nın 2012’de Esen Müzik etiketiyle satışa sunulan “Kopardılar Dallarımı”isimli albümünde yer alan “Yare Gidin Turnalar”, albümün üçüncü klibi olma özelliği taşıyor. Albümde ilk klip ünlü Çerkes ezgisi “Ağlatan Qafe” ye ilk defa Türkçe söz yazılarak albüme koyulan, aynı zamanda albüm adı olan “Kopardılar Dallarımı” isimli esere çekilmişti. İkinci klip de söz ve müziği Prof. Dr. Ahmet Keleş’e ait olan “Kendisi Lazım” isimli esere çekilmişti. Bu eserin klibi yayında iken, eser oldukça dikkat çekti ve Necdet Kaya’dan sonra başka sanatçılar da albümlerinde okudu.

Necdet Kaya’nın yepyeni klibi “Yare Gidin Turnalar” sanatçılar arasında da yoğun ilgi görüyor ve pekçok sanatçı, eseri albümlerinde okumak için bestecisinin kapısını aşındırıyor.

Necdet Kaya’nın yepyeni klibi “Yare Gidin Turnalar” Youtube’da ilk gününde 100.000 kişi tarafından izlendi ve sosyal medyada yoğun bir şekilde paylaşılıyor.

YARE GİDİN TURNALAR

Sökün eğleyen turnalar kulak verin figanıma

Çalakalem mektup yazdım bağrımda acıyla gezdim

Gayrı bu canımdan bezdim varın deyin o zalıma

 

Ben o yari özlüyom yollarını gözlüyom

Koynumda bir resmi var yıllar yılı gizliyom

Yare gidin turnalar selam edin turnalar

Dermansız derde düştüm bu dert beni yaralar

 

Arifim kâmilim turnam bu sırra cahilim turnam

Yandım ataşlara yandım umman`ı deryaya daldım

Ellerin yurdunda kaldım öksüzüm garibim turnam

Söz-müzik : Süleyman Kotan

 "Yare Gidin Turnallar" Klip : http://www.youtube.com/watch?v=FBfiubNLjbY

NECDET KAYA kimdir?

Necdet Kaya 1982 İstanbul doğumlu. Aslen Sivaslı.

İ.T.Ü. Devlet Konservatuarı mezunu.

Çocukluğundan itibaren ailesinden Türk Halk Müziği sevgisi ve kültürü edinen Necdet Kaya, ilk okul yıllarında ASM Müzik Merkezinde başladığı bağlama eğitimine Erol Parlak, TRT sanatçıları Adalet ve Tekin Büyükkaya’dan aldığı derslerle devam etti. 16 yaşından itibaren İstanbul’da farklı mekanlarda profesyonel olarak sahne almaya başladı.

Söz ve beste çalışmaları da yapan sanatçı ilk bestesini lise 2. sınıftayken yaptı ve ilk albümünde yerini aldı.

2004 yılında TRT’nin kuruma sanatçı kazandırmak için Türkiye çapında yaptığı son Türk Halk Müziği ses yarışmasında Türkiye 1.si oldu. Fakat TRT sanatçısı olmayı tercih etmedi.

İlk albümü 2007 yılında satışa sunuldu ve geçen sürede hem medya ve müzik camiasında hem de Türkiye çapında yaptığı Türk Halk Müziği konserlerinde ilgi odağı oldu.

Necdet Kaya 20 Ocak 2012’de satışa sunulan ve 2 sene üzerinde çalıştığı yeni albümü “Kopardılar Dallarımı” ile müzik yaşamına devam ediyor.

www.necdetkaya.com

www.facebook.com/necdetkayafan

Twitter : @NecdetKaya

Editör: TE Bilisim